Događaji

Ozbiljno zagađenje

Uzbuna u Londonu: zbog zagađenosti zraka izdano ozbiljno upozorenje

Uzbuna u Londonu: zbog zagađenosti zraka izdano ozbiljno upozorenje

Razina zagađenosti zraka trebala bi se vratiti na normalnu do petka

Gradonečelnik Sadiq Khan najavio je izvanredno stanje u Londonu, gdje je objavljena uzbuna zbog razine trovanja zraka u sljedećih tri dana.

Zagađenje bi trebalo biti najveće u središnjim područjima (Westminster i Square Mile), nakon što je u srijedu bilo umjereno u 17 općina.

Razina zagađenosti zraka trebala bi se vratiti na normalnu do petka, ali gradonačelnikove prognoze ukazuju na to da će na mnogim najprometnijim cestama zagađenje tijekom sva tri dana biti na visokoj razini.

Khan je izjavio: "Zagađeni zrak Londona je hitni slučaj za zdravlje javnosti. Nastavit ćemo koristiti svu dostupnu tehnologiju kako bismo obavijestili građane o razini zagađenosti zraka u njihovim općinama".

Odjel za Okoliš objavio je službeni savjet: "Odrasli i djeca koji imaji probleme s plućima te odrasli koji imaju probleme sa srcem, ako osjete simptome, ne bi se trebali fizički naprezati, osobito ne izvan svojih domova". Neki od simptoma mogu biti natečenost ociju, kašalj i grlobolja. Astmatičari te starije osobe također bi se trebali pridržavati savjeta.


Reci što misliš!