Događaji

prometne nevolje

Četvrti dan orkanske bure: Paški most otvoren za osobna vozila, ne plovi brod za Preko

Četvrti dan orkanske bure: Paški most otvoren za osobna vozila, ne plovi brod za Preko
Bojan Bogdanić

Za sav promet i dalje su zbog orkanske bure i snježnih zapuha zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Od 7,35 ne plovi brodska linija Zadar-Preko

Zatvorene su i autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika.

Samo za osobna vozila otvoreni su Paški most (od 07,30 sati) i DC25 Gospić-Karlobag.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kamioni s prikolicama i tegljači i dalje zaustavljeni

Trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, a zbog popunjenih odmorišta i parkirališta uz državne ceste te na autocestama savjetujemo vozačima da ne kreću na put.

Brodska linija 431A Zadar - Preko jutros od 7:35 ponovo je u prekidu

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, moguće je voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, kao i državnom cestom DC1 Gračac-Knin-Split, uz obaveznu zimsku opremu na svim cestama.

Snijeg otežava promet povremeno i mjestimice u Lici i Gorskom kotaru, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanja.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama.


Reci što misliš!