Događaji

bolest uništila obitelj

Obitelj Imširović treba našu pomoć

Obitelj Imširović treba našu pomoć

Četveročlana obitelj iz malenog mjesta Šeovica u Požeško-slavonskoj županiji živi u trošnoj kući na kraju sela u državnom vlasništu, koju su dobili na korištenje od državne Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Žive od 1600 porodiljne naknade te dječjeg doplatka, no zbog teške bolesti koja je zadesila majku Vesnu Imširović, obitelj jedva preživljava.

Kako je u razgovoru za Net.hr rekla glava obitelji, Vesnin suprug Marijan Matošević, od rujna (kada su putem medija zatražili pomoć države i ljudi voljnih olakšati njihovu situaciju) se ništa nije promijenilo.

Agencija za pravni promet odbila je njihovu molbu da oštećenu kuću zamijene drugom, kako bi živjeli lakše i bili bliže liječniku. Novca nemaju, osnovne životne potrebe jedva uspijevaju namiriti.

Bolest uništila obitelj

Gospođa Imširović boluje od tumora debelog crijeva. Operirana je, nakon čega je došlo do komplikacija te se tumor proširio na gušteraču i krvne žile. Trenutačno je u Zagrebu na kemoterapijama. Ne treba previše naglašavati koliko košta put u metropolu na redovite kontrole i kemoterapije. Zbog majčine bolesti, obitelj se svega odriče.

Marijan je nezaposlen, a posao ne može tražiti jer netko treba čuvati djecu, 12-godišnjeg dječaka i dvogodišnju djevojčicu, a suprugu često treba voziti na hitnu u Pakrac, izvještavala je u rujnu Radio Banovina. Tu i tamo za mještane obavlja sitne poslove, kako bi ostvario dodatne prihode.

Pomozite nesretnoj obitelji

Režije, lijekovi, prijevoz u bolnicu, hrana… Financijski je Marijanu sve to teško izgurati pa je obitelj zamolila sve ljude koji su voljni pomoći da im pruže bilo kakvo olakšanje – novac, hranu, odjeću…

Treba im i peć za grijanje, zamrzivač te stol sa stolcima kako bi svi mogli sjesti dok jedu. Trenutačno imaju samo mali stol i mali hladnjak.

Pomoć za obitelj može se dostaviti na adresu Omanovačka 126, Šeovica ili kontaktirati na broj telefona 098 1303768.

Novčani prilozi prikupljaju se na broj računa: HR5623400093209212987 (primatelj: Vesna Imširović).


Reci što misliš!