Događaji

Potres u Tajvanu

Tajvanski spasioci izvukli 20-godišnjaka ispod ruševina nakon potresa

Tajvanski spasioci izvukli 20-godišnjaka ispod ruševina nakon potresa

Tajvanski spasioci izvukli su 20-godišnjeg muškarca ispod ruševina zgrade u južnom gradu Tainanu u nedjelju, više od 24 sata od snažnog potresa koji je pogodio taj otok, objavila je televizija, a traje potraga za još oko 120 osoba.

 

Više od 24 sata nakon potresa koji je prije zore u subotu pogodio Tajvan, Huang Kuang-wei izvučen je živ, pokazale su snimke koje su prenijele tajvanske televizijske postaje.
Spasioci su u nedjelju uz pomoć pasa i akustičke opreme nastavili tražiti preživjele pod ruševinama. Vjeruje se da je zatrapno još 120 osoba ispod nebodera od 17 katova.

Najmanje 18 ljudi je poginulo u potresu jačine 6,4 stupnjeva koji je oko 4 sata ujutro u subotu po mjesnom vremenu pogodio Tajvan, pokazuju najnoviji službeni podaci.

Tajvanske vlasti sve više postavljaju pitanje o kvaliteti gradnje nebodera koji nije izdržao potres, a izgrađen je u ranim 1990-im.

Neboder je imao 96 stana i 256 registriranih stanara. U dvomilijunskom gradu srušile su se zgrade na devet lokacija, dok ih se pet opasno nagnulo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.