Događaji

Obljetnica VRO Maslenica

Reiner: VRO Maslenica pokazala je svijetu da možemo osloboditi cijelu zemlju

Reiner: VRO Maslenica pokazala je svijetu da možemo osloboditi cijelu zemlju

U Zadru se danas svečano obilježava 23. obljetnica Vojno redarstvene okcije Maslenica.

Službeni program obilježavanja počeo je jutros odavanjem počasti poginulim braniteljima i polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa na zadarskom Gradskom groblju.

Prvi put u funkciji predsjednika Hrvatskog Sabora vijence je položio i akademik Željko Reiner koji je tom prigodom rekao:

"Akcija Maslenica bila je jedna od najznačajnijih akcija u Domovinskom ratu. Bila je na neki način prekretnica. S jedne strane ona je pokazala kako će srbo-četnički agresor završiti jer su Hrvatske oružane snage pobjedile u toj akciji. S druge strane, akcija je pokazala i međunarodnoj javnosti, koja je do tada sumnjala da Hrvatska ima dovoljno snažne oružane snage da oslobodi okupirane dijelove, da ona to može i da će Hrvatske oružane snage osloboditi cijelu zemlju što se i dogodilo", rekao je predsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner.

Obilježavanje VRO Maslenica nastavljeno je polaganjem vijenaca pod spomen obilježje "Imotski sokolovi" u Ulici Ante Starčevića.

Središnji događaj obilježavanja bio je mimohod postrojbi s ratnim zastavama ulicama grada, a veterane Maslenice Zadrani su u velikom broju pozdravljali od Branimirove obale do zadarske rive.

U crkvi sv. Šime služena je Sveta misa za Domovinu.

Službeni program nastavlja se predavanjem u Kazalištu lutaka na temu "Komunikacije u Domovinskom ratu".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.