Događaji

Kotromanović: Nemam dovoljno informacija o tragediji u Zagrebu

Kotromanović: Nemam dovoljno informacija o tragediji u Zagrebu

Tehnički ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je u petak u Splitu kako nema dovoljno informacija o tragediji u kojoj je djelatna vojna osoba ubila suprugu i kćer te se nakon toga bacila sa zgrade u zagrebačkom naselju Španskom, pri čemu je dodao kako je u zadnjih nekoliko godina pojačana liječnička briga za pripadnike Oružanih snaga.

Kotromanović je odbio odgovoriti na novinarska pitanja o njegovu putovanju na Lošinj, o kojem su mediji pisali da su ga organizirali Rusi, te o njegovu mogućem nastavku karijere u Sjedinjenim Američkim Državama.

U vezi s jutrošnjom tragedijom u Zagrebu, na pitanje novinara prolaze li djelatne vojne osobe psihovještačenja Kotromanović je odgovorio:

"Imali smo liječničke preglede, to smo u zadnjih nekoliko godina jako podigli za nekoliko tisuća.

KOTROMANOVIĆ NOVINARU: Kako me možeš pitati takve gluposti?
Nakon kratkotrajne stanke, novinara Nove TV, koji mu je postavio pitanja u vezi s odlaskom na Lošinj i mogućim nastavkom karijere u SAD-u Kotromanović je upitao. "Kako me možeš pitati takve gluposti?"
Novinar mu je na to odgovorio: "Smijem li Vas pitati?"
"Mogu li ja tebe pitati tko ti je platio danas ručak?" rekao je ljutito Kotromanović, na što mu je novinar uzvratio:
"O čemu pričate? Pa Vi ste ministar."

 " Dodao je kako ne zna je li osoba koja je izazvala tragediju imala psihičkih tegoba te da još nema dovoljno informacija o slučaju koji je završio tragedijom.

"Jutros me nazvao načelnik Glavnog stožera i rekao mi što se dogodilo, ali ne možemo nagađati i vjerujem da ćemo do kraja dana imati više podataka", rekao je Kotromanović.

On je u petak u Splitu bio na komemoraciji general bojniku Ivi Jeliću, koji je umro prije dva dana. Novinarima je rekao kako je noćas spavao samo nešto više od jednog sata te da je "nervozan zbog smrti generala Jelića" i da mu je teško zbog toga.

"Znao sam da ću vidjeti svoje suborce i vrlo je teško znati što se dešava u nekoj glavi", rekao je Kotromanović komentirajući jutrošnju tragediju u Zagrebu u kojoj je sudjelovala djelatna osoba Oružanih snaga RH.

Na novinarsko pitanje tko je sponzorirao njegov put u Lošinj, za koji su mediji pisali da je organiziran u aranžmanu Rusa, Kotromanović je odgovorio: "Nemojte me pitati takve stvari. Rekli ste da ćete me pitati nešto drugo. Neću odgovarati na takve stvari."

Nakon toga novinari su ga pitali hoće li nastaviti karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), na što je Kotromanović, ne želeći odgovoriti, odmahnuo rukom.


 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.