Događaji

DHMZ:

Nakon snježne noći očekuju se više temperature i kiša

 Nakon snježne noći očekuju se više temperature i kiša

Nakon sniježne noći, dan je u većini zemlje ipak donio razvedravanje. Oborine su se smirile

Sinoć su u većem dijelu Hrvatske pale velike količine snijega koje su uz poledicu stvarale poteškoće u prometu, ali i za pješake. Od jutra se u većem dijelu zemlje ipak razvedrava. Idućih se dana očekuju više temperature i topljenje snijega.

Jutros je visina snijega na Zavižanu bila čak 56 centimetara, u Slunju 55, a u Hrvatskoj je Kostajnici jutros bilo 53 centimetra snijega.

Zbog padova na snijegu i poledici, traumatologija u Draškovićevoj danas je pregledala više od 50 pacijenata, rekao je liječnik Marko Matoic.

"Povećan je prijem pacijenata, ima ponešto više lomova. Četvero je ljudi primljeno vezano uz padove na poledici ili snijegu. To nije ništa neočekivano, to se više-manje ponavlja svake godine u ovo doba kada dođu kiša, snijeg i poledica", rekao je Matoic.

U Sisku su i vatrogasci imali pune ruke posla. Intervenirali su desetak puta na uklanjanju drveća i granja sa prometnica te parkiranih automobila.

U prometu zimski uvjeti: u većini zemlje kolnici su mokri i skliski. HAK stoga savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

A u Zagrebu je noćas palo 20-ak centimetara novog snijega. Zimska služba je zadovoljna: sve su ceste prohodne, a na terenu 235 ekipa. Do kraja dana službe će krenuti s odvozom nagomilanog snijega na nogostupima i križanjima te će počistiti i sve ostale ulice u kojima još eventualno ima snijega.

"U ovih pet dana snijega u Zagrebu možemo konstatirati da su prometnice svih pet dana bile u dobrom stanju i da nije bilo većih poremećaja u odvijanju prometa", rekao je Ante Todorić iz Zagrebačkih cesta.

Iz ZET-a javljaju da su tijekom noći na terenu bile i tramvajske ralice, dok su neke autobusne linije bile skraćene. Glasnogovornik Tomislav Jurić:

"Kako ne bi dolazilo do ozibljnih komplikacija na cestama, sve su raspoložive ekipe djelovale preventivno i to u najvećoj mogućoj mjeri", rekao je Jurić.

Nakon sniježne noći, dan je u većini zemlje ipak donio razvedravanje. Oborine su se smirile, no već krajem dana očekuje se kiša. Idućih će dana i temperature biti više pa će se i snijeg topiti, javlja Državni hidrometeorološki zavod.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.