Događaji

Sukob interesa

Zbog leta na Lošinj Kotromanović prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa

Zbog leta na Lošinj Kotromanović prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa

Predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalia Orešković potvrdila je u ponedjeljak da je Povjerenstvo zaprimilo prijavu protiv ministra obrane Ante Kotromanovića jer se sredinom studenoga s obitelji odvezao na Lošinj privatnim zrakoplovom.

"Dobili smo prijavu i ona nije anonimna, podnositelj je poznat, no njegovo ime ne možemo objaviti jer smo po zakonu dužni štititi identitet podnositelja", rekla je Orešković Hini.

Nije htjela nagađati kada bi Povjerenstvo moglo odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Kotromanovića.

"Uobičajeno je da se prije odluke o pokretanju postupka zatraže dokumenti iz kojih bi se moglo provjeriti je li prijava osnovana i vjerodostojna. Traži se dokument na osnovi kojega bi se nešto moglo zaključiti, a tek ako se odlučimo pokrenuti postupak tražit će se, kako je i uobičajeno, Kotromanovićevo očitovanje", objasnila je Orešković.

Let iz Zagreba na Lošinj u oba smjera Kotromanovića je, po medijskim napisima, stajao više od 28.000 kuna. U MORH-u su potvrdili da je ministar privatno letio i da za to nije koristio novac iz državnog proračuna, no nepoznato je tko je platio njegov put.

Zakon o sprječavanju sukoba interesa dužnosnicima zabranjuje primanje darova veće vrijednosti od 500 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.