Događaji

izgradnja bolnice

Plenković i Kujundžić dali obećanje da će pomoći razvoju Imotske krajine

Plenković i Kujundžić dali obećanje da će pomoći razvoju Imotske krajine

Sudjelujući na sinoćnjoj proslavi 27. obljetnica osnutka HDZ-a Imotske krajine, premijer Plenković je rekao kako Vlada zna koja su ključna pitanja za razvoj Imotske krajine

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu navečer u Imotskom kako Vlada planira pomoći Imotskoj krajini te realizirati brojne projekte od velike važnosti za ovaj kraj, dok je ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao da uskoro kreće projekt izgradnje bolnice u Imotskom, priopćeno je u nedjelju iz HDZ-a.

"Razumjeli smo vaše poruke i uvjeravam vas da ćemo realizirati sva obećanja za Imotsku krajinu. Iza nas je cjelovita porezna reforma, državni proračun, zakon o javnoj nabavi, plan rasterećenja državnog gospodarstva, veliki iskorak glede društvene solidarnosti, radimo na zakonu koji će na jedinstven način objediniti prava hrvatskih branitelja", naglasio je.

Ministar zdravstva Kujundžić rekao je da će sva svoja predizborna obećanja ispuniti.
 
"Uskoro kreće projekt za izgradnju bolnice u Zagvozdu. Projekti realizacije su pokrenuti, a već se osiguravaju i odvajaju i primarna početna sredstva za tu namjenu. Svi specijalistički pregledi moći će se obavljati u toj ustanovi i neće više biti potrebno odlaziti u Split ili u Zagreb. Iza ovog projekta stoji cijela Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem", kazao je dr. Kujundžić.
 
Uz to, Imoćanima je obećao izgradnju brze ceste od Imotskog do Zagvozda te izgradnju palijativnog centra u Domu zdravlja u Imotskom.

Predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader istaknuo je veliku ulogu Imoćana u osnivanju HDZ-a u Dalmaciji.
 
Kandidat HDZ-a za župana splitsko-dalmatinskog koji i sada obavlja tu dužnost, Zlatko Ževrnja rekao je da je županija uvijek podržavala ključne projekte za lokalne jedinici i da će to i nastaviti.

"Splitsko-dalmatinska županija podržava projekte posebne važnosti za lokalne jedinice, u skladu s vlastitim financijskim mogućnostima. Uskoro u realizaciju ide i projekt izgradnje podružnice centra „Slava Raškaj“, a koja će služiti dnevnom odmoru i rehabilitaciji djece s posebnim potrebama. Kao mjesto realizacije projekta izabrana je općina Podbablje", dodao je Ževrnja.
 
Uz predsjednika HDZ-a i Vlade Plenkovića, na svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnutka HDZ-a Imotske krajine  bili su i brojni stranački dužnosnici i ministri u Vlad, među kojima, zamjenik predsjednika HDZ-a te potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministri Damir Krstičević, Milan Kujundžić, Lovro Kuščević.

Sa skupa je poručeno, u kontekstu lokalnih izbora u svibnju, da HDZ vjeruje u pobjedu u svim općinama i Gradu Imotskom, navodi se u priopćenju.


Reci što misliš!