Događaji

Samsung medicinski centar u potpunosti je zatvoren

U Južnoj Koreji novi slučaj MERS-a

U Južnoj Koreji novi slučaj MERS-a

Južnokorejske vlasti u srijedu su priopćile da je oko 2238 osoba u karanteni

U Južnoj Koreji je zabilježen novi slučaj MERS-a, prvi nakon četverodnevne pauze, čime se broj zaraženih u toj zemlji popeo na 183. Posljednja oboljela je medicinska sestra koja je radila u istoj seoulskoj bolnici u kojoj je zaraženo još 88 osoba.

 

Samsung medicinski centar u potpunosti je zatvoren u nastojanju da se spriječi daljnje širenje virusa. Prošloga je mjeseca predsjednik klinike uputio javnu ispriku zbog neprofesionalnog postupanja u slučajevima MERS-a, što je pridonijelo širenju zaraze.

Južnokorejske vlasti u srijedu su priopćile da je oko 2238 osoba u karanteni nakon što su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, čime je broj osoba u izolaciji pao za oko 200 u odnosu na dan ranije.

Također, smanjene su i restrikcije prema ulasku turista u zemlju, u pokušaju da se smanji šteta nastala zbog straha od MERS-a. Prema službenim podacima, broj dolazaka turista u lipnju je smanjen za čak 50 posto u odnosu na isti mjesec lani.

MERS se 2012. godine pojavio u Saudijskoj Arabiji, gdje je odnio više od 400 života. Od prve pojave u svibnju, u Južnoj Koreji su od ove bolesti preminule 33 osobe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.