Događaji

HAK: Magla i poledica

HAK: Magla i poledica

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: DC GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin, ŽC Brotnja-Srb-Sučević, ŽC Frkašić-Donji Lapac i ŽC Smoljanac-Rešetar.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

DHMZ: sunčano s promjenljivom naoblakom

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti ponegdje magla, a povremeno više oblaka tijekom dana bit će na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri.

Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro i dio prijepodneva mjestimice umjerena i jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 4, na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod /DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za srijedu, 7. siječnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.