Događaji

Osebujna akcija

Udružene hakerske snage idu rušiti Linićev fiskalni sustav!

Udružene hakerske snage idu rušiti Linićev fiskalni sustav!

Hakeri iz regije razmatraju mogućnost napada na hrvatski sustav fiskalizacije! Otkrio je to Ivica Ostojić, vodeći domaći stručnjak za računalnu sigurnost u svom izlaganju na Hrvatskim danima sigurnosti što se u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti održavaju u Opatiji.

Do tih informacija Ostojić je došao iz dnevne analize što ju radi tvrtka 'Diverto' u kojoj je zaposlen, ali i uvidom u komunikaciju na društvenim mrežama između hakera iz Hrvatske, ali i niza zemalja iz regije, piše Novi list.

'Utvrdili smo da su se hakeri iz Hrvatske povezali s 'kolegama' iz BiH, Srbije, Crne Gore, te s Kosova i Albanije, naglasio je Ostojić dodajući kako je grupacija najavila novi napad na hrvatske računalne mreže. Napad bi se trebao dogoditi početkom studenog, a hakeri su već ovih dana srušili stranice nekoliko banaka. Ostojić je podsjetio na hakerske napade uoči ulaska Hrvatske u EU u kojima su mete bili mahom hrvatski medijski portali, ali i stranice državnih institucija, među kojima su bili Vlada, Porezna uprava, MUP...

Policija je ubrzo objavila kako je identificirala skupinu koja je stajala iza tih, mahom DDoS napada, odnosno napada na neki računalni servis s ciljem da se korisnicima onemogući njegovo korištenje. No, Ostojić pita do kada možemo biti sigurni da će ostati samo na tome, a neće biti izvučeni ili kompromitirani povjerljivi podaci.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.