Događaji

Ministar zadovoljan

Jakovina Hrvatskim vodama i šumama dao dobru tricu

Jakovina Hrvatskim vodama i šumama dao dobru tricu

Vlada je danas donijela Nacrt prijedloga zakona o zaštićenim oznakama izvornosti, zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnim specijalitetima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Na pitanje novinara ima li novih rješenja koja će ubuduće spriječiti nove slučajeve 'prošeka i terana', ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je da "mi kao sustav moramo biti bolji u provedbi toga, odnosno u organizaciji i pomoći našim proizvođačima da što prije naprave zaštitu".

Osvrnuo se i na ocjenu ministra financija Slavka Linića koji je danas izjavio da uprave u javnim poduzećima nisu uspjele napraviti proces restrukturiranja te da šefovima istih plaće trebaju biti sukladno rezultatima.

"Pa svi smo mjerljivi prema rezultatima, u svakom slučaju ima i boljih i lošijih rezultata, treba uložiti još posla, ali da, zašto ne", složio se s Linićevom ocjenom Jakovina koji je zadovoljan s poslovanjem poduzeća u svom resoru.

"Govorimo o dva resora, znači vodno gospodarstvo - Hrvatske vode, koje nisu poduzeće nego institucija i Hrvatske šume ... Za sada dobro, za sada dobro ... Program restrukturiranja, konsolidacije, reorganizacije ide po planu i to je za sada OK, ako gledamo i financijske pokazatelje to je negdje gotovo 10 puta bolji rezultat nego 2012. u odnosu na 2011. I za sada se može reći prolazna ocjena, trica, dobra trica, ali bit ćemo još bolji", rekao je Jakovina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.