Događaji

Večeras - fešta u restoranu "Niko"

Restoran "Niko" slavi 50. rođendan

Restoran

Pet je desetljeća rada zadarskog restorana Niko.

Provjerili smo što poznati ugostitelj Erik Pavin priprema povodom proslave pedeset godina - 28. veljače davne 1963. Erikov je otac otvorio ugostiteljski objekt koji je do danas postao sinonim za kvalitetu, te ugodno druženje uz vrhunsku spizu.

Sav svoj entuzijazam i ljubav unio je Pavin u nastojanje da predstavi svoj grad u najboljem mogućem svjetlu i ucrta ga na gastronomsku kartu Mediterana. Jedan je od ponajboljih turističkih ambasadora na ovim prostorima, a bavi se i humanitarnim radom. Već su legendarni ručkovi i večere koje organizira za siromašne, bolesne, branitelje, za sve za koje osjeti da će taj mali znak pažnje unijeti tračak svjetlosti u život. Ove godine dobio je i priznanje u Nagradi Grada Zadra.

Tijekom pedeset godina restoran je ugostio brojne osobe iz javnog života, Zadrane, domaće i strane goste, a svi su se oni rado vraćali u ''Niko''. Kako bi se odužio svim ljudima i njihovim obiteljima koji su godinama podržavali "Niko'', Erik Pavin organizira predstavljanje kumova na sam rođendan restorana.

"U ovih 50 godina puno poznatih ljudi je posjetilo naš restoran; od Kirk Douglasa, Missonija, Schumachera, Paca de Lucia do svih naših predsjednika, glumaca, pjevača, sportaša. U restoranu nema dovoljno mjesta za sve te drage ljude. Mi ćemo u četvrtak obilježiti dan kada je otvoren restoran i predstaviti kumove restorana, za svaku godinu po jedog kuma. To su sve osobe koje su obilježile određenu godinu. A onima koji više nisu s nama, dolaze obitelji, sinovi, kćeri'', kaže nam Erik Pavin.

Iz samog mora i izlaska sunca nastao je i Hotel "Niko" osmišljen da sa svojim europskim stilom ambijenta i dalmatinskim dodirom zadovolji visoke kriterije smještaja i gastronomske usluge. Uvršetn je u hotele sa četiri zvjezdice.

A tko su kumovi restorana "Niko"? Ima ih mnogo -  Slavko Perović, Pino Gjergja, Krešo Ćosić, Stojko Vranković, Tomislav Ivčić, Mladen Grdović, Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Joško Banov, Božo Jusup, Ivan Paša, Jure Birkić, Šime Srzentić, Vjeko Surać, Boris Labar, Ante Gotovina.

U četvrtak će u restoranu zapjevati klapa Cambi, Intrade i Niko. Cijeli tjedan u restoranu bit će cijene kao doma i besplatno piće, uz nastup klapa, tamburaša, mariachija, pjevača. Pavin napominje kako će čim zamiriše ljeto počastiti sve goste koji su posjetili restoran i zahvaliti im jer su oni dio povijesti i duša našeg restorana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.