Događaji

Neregularno izabrani

HZZ poništio natječaj za zapošljavanje u osječkoj Hitnoj pomoći

HZZ poništio natječaj za zapošljavanje u osječkoj Hitnoj pomoći

HZZ je poništio natječaj za osposobljavanje dvije osobe u osječkoj Hitnoj pomoći. U obrazloženju odluke naveli su da je postupak osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića neprimjeren.

Reakcija je uslijedila nakon što su Zavod za hitnu medicinsku pomoć i župan Šišljagić odabrali iznimno neuobičajen način odabira dviju osoba za stručno osposobljavanje uz potporu od 1600 kuna. Od 43 zahtjeva pristigla na natječaj, 35 ih je bilo valjano. Dva su odabrali-novinari, koje je Šišljagić zamolio za pomoć...

"Ove kuverte su vezane za jedno ugodno iznenađenje. Zamolit ću vas da netko od novinara izvuče dvije kuverte. Je li može?", obratio se Šišljagić novinarima. Okupljeni novinari nisu znali što se nalazi u omotnicama na hrpi, te je dvoje njih uzelo ponuđene omotnice. Kada su to napravili, osječko-baranjski župan je pojasnio:

"Vi ste izvukli dva diplomirana ekonomista ili ekonomistice. Tu su njihova imena i prezimena i oni će zasnovati radni odnos", rekao je Šišljagić.

HZZ je svoju odluku o poništavanju obrazložio priopćenjem:

"Prilikom predaje natječaj, poslodavac je u HZZ-u upoznat sa svim uvjetima i načinom provođenja mjere aktivne politike zapošljavanja. Odgovornost za proceduru i poštivanje zakonskih normi pri odabiru kandidata snosi poslodavac, u ovom slučaju ravnateljica Zavoda za hitnu medicinskoj pomoći Osječko-baranjske županije u Osijeku. Ukoliko postoji više kandidata koji zadovoljavaju uvjet potrebno je provesti testiranje i razgovore, u skladu s traženim uvjetima poslova radnog mjesta koje će osobe obavljati. HZZ nudi mogućnost profesionalne selekcije kandidata za sve poslodavce koji to žele, s čime je konkretni poslodavac upoznat jer već dugi niz godina koristi usluge posredovanja.

Usluge profesionalne selekcije HZZ-a su, naglašavamo, besplatne. Budući da u navedenom slučaju nisu poštivane uobičajene procedure kod odabira kandidata te svim sudionicima natječaja nije omogućen pristup pod istim uvjetima, HZZ će poništiti natječaj i neće pružiti financijsku podršku za provođenje stručnog osposobljavanja", stoji u priopćenju HZZ-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.