Događaji

GKZD

Pravna klinika: Studenti nude besplatnu pravnu pomoć

Pravna klinika: Studenti nude besplatnu pravnu pomoć

Klinika u prvom redu pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju

Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu stigla je danas i u Zadar.

U Gradskoj knjižnici studenti prava ponudili su građanima pravnu pomoć i to potpuno besplatno. Kako su nam kazali, riječ je o aktivnosti koja se u Zagrebu provodi već 4 godine, pod nazivom ''Pravna klinika'', a namijenjena je korisnicima nekog oblika socijalne skrbi, korisnicima opskrbnina, građanima slabijeg imovinskog statusa, djeci u postupcima za uzdržavanje i žrtvama kažnjivih djela.

Klinika u prvom redu pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima.

Studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori - suradnici, znanstveni asistenti i profesori.

Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata, pa se ne treba plašiti nestručnosti.

Klinika se bavi isključivo predmetima koji se tiču područja u kojima je prepoznata potreba da se korisnicima pomogne.

Područja za koja su osnovane posebne skupine jesu: obiteljsko pravo i zaštita djece, zaštita radnika, diskriminacija, državljanstvo i azil, zaštita okoliša, prava pacijenata, zaštita žrtava i svjedoka kaznenih djela.

Pravna klinika gostuje i u drugim gradovima, a u Zadar će se vratiti sljedeći mjesec, kazali su nam studenti. Imate li potrebu za pravnom pomoći, Pravnu kliniku potražite i na webu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.