Događaji

S press konferencije

Otkrijte Vir, otok s dva lica

Otkrijte Vir, otok s dva lica

Impresivne brojke: ove godine Vir očekuje oko 100 tisuća dolazaka i preko milijun noćenja

Ovo ljeto otkrijte Vir, otok s dva lica, poručeno je danas s konferencije za medije na kojoj su o svemu što će se odvijati na Viru u nadolazećim danima govorili načelnik općine Vir, Kristijan Kapović, direktor Turističkog ureda Vir, Šime Vučetić i Zdenko Mičić, voditelj ''Vir turizma d.o.o.''.

Hit destinacija

Kako naglašava Kapović, Vir je već ostvario neke od kapitalnih projekata, a strategija razvoja Vira donosi rezultate stoga Vir nesumnjivo postaje jedna od najrelevantnijih destinacija ne samo u Zadarskoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

''Cilj nam je za 10 godina realizirati zamišljene projekte, naravno, ne megalomanski - usmjerit ćemo se na organizirane turističke sadržaje'', kazao je Kapović.

Osim prezentacije turističke brošure Vira, prezentiran je i bogat program ''Virskog ljeta'' koji započinje u subotu, 16. lipnja, zabavom uz Rockatansky bend.

Vir je otok s dva lica, koje čine naseljeno središte i oko 80 posto nenaseljenog kopna. Ovaj sjevernodalmatinski otok samo je 20 minuta udaljen od centra Zadra 

Sve je spremno za dugo toplo ljeto

Ovo ljeto Vir će ponuditi niz kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja, a bit će i besplatan priojevoz na kupanje iz Zadra. Zdenko Mičić kaže kako je plaža Jadro spremna, sa 400 ležaljki i 200 suncobrana, a svake subote organizirat će se beach partyji. Bit će tu i gastro manifestacija, turnira, koncerta - Jelena Rozga, Giuliano, Magazin, Maja Šuput, Lana Jurčević, Jole, Ivan Zak, samo su neka od najzvučnijih imena koja će nastupiti na Viru.

''Prošle godine zabilježili smo preko 80 tisuća dolazaka, te 912 tisuća noćenja, a ove godine očekujemo oko 100 tisuća dolazaka i preko milijun noćenja'', istaknuo je Šime Vučetić.

Lanterna - nova turistička atrakcija

U tijeku je raspisivanje javnog natječaja za uređenje centra Vira, koji obuhvaća trg, šetnicu, marinu i hotele, a u završnoj je fazi i prava turistička atrakcija - svjetionik Lanterna, koji je već rezerviran u srpnju i kolovozu. Za dva tjedna u obnovljenom svjetioniku koji datira iz 19. stoljeća, a danas ponosno nosi 5 zvjezdica odmarat će se gosti iz Češke. Mičić kaže kako je projekt usmjeren na češko, slovačko i mađarsko tržište, a tek sljedeće godine i na druge europske zemlje.

Kapović ističe i kako se iz proračuna Općine Vir nude poticaji iznajmljivačima, što rezultira podizanjem standarda privatnog smještaja, a time se privlače i bogatiji gosti.

Ulaganje i marketinška strategija recept su uspjeha, poručili su predstavnici Vira, koji su dobili i veliku podršku ministra turizma, Veljka Ostojića.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.