Događaji

18. Dani psihologije u Zadru, od 24. do 26. svibnja 2012.

Ovogodišnji Dani psihologije u Zadru privukli rekordan broj znanstvenika

Ovogodišnji Dani psihologije u Zadru privukli rekordan broj znanstvenika

Svečano otvaranje Skupa održat će se u četvrtak, dana 24. svibnja 2012. s početkom u 11,00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru

Danas je na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za psihologiju, održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen cjelokupan program ovogodišnjih, 18. po redu, Dana psihologije u Zadru. Konferenciji su nazočili tajnica organizacijskog odbora 18. Dana psihologije u Zadru Nataša Šimić, predsjednik organizacijskog odbora, profesor Pavle Valerijev i predsjednik programskog odbora, profesor Zvjezdan Penezić.

Podsjećamo, u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru od 24.-26. svibnja 2012. održava se tradicionalni bijenalni međunarodni znanstveno-stručni skup Dani psihologije u Zadru, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Skup se već 34 godine održava u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. U početku zamišljen kao regionalni skup, ubrzo je prerastao te okvire i danas se nedvojbeno može reći kako je riječ o renomiranom međunarodnom skupu, naglasio je na samom početku profesor Valerijev.

Dani psihologije su međunarodna znanstvena konferencija koja okuplja brojne stručnjake ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja regije pa i šire. Na dosadašnjim su Danima psihologije u Zadru sudjelovali brojni znanstvenici Italije Austrije, Slovenije, Mađarske, BiH, Srbije i Makedonije te se njihov broj svaki puta povećava. Ove godine će na konferenciji tako sudjelovati i renomirani predavači i stručnjaci iz SAD-a, Australije, Engleske, Jemena, Švedske, Ukrajine i dr.

Osim psihologa, ovaj skup privlači i stručnjake iz psihologije i bliskih znanosti poput medicine, pedagogije, sociologije i dr. Uobičajeno je za ovu konferenciju da joj se odaziva i veliki broj izlagača koji svake godine postepeno raste. Ove godine se tako Zadar može podičiti s preko rekordnih 350 prijavljenih autora i preko 170 prijavljenih znanstvenih radova koji će se izlagati u brojnim sekcijama koje pokrivaju sva područja temeljne i primijenjene psihologije, rekao nam je profesor Pavle Valerijev. U sklopu programa Dana psihologije 2012., održat će se i pet tematskih simpozija te razni okrugli stolovi i radionice

Na ovogodišnjim Danima psihologije očekuje se ukupno oko 500 sudionika, dodao je profesor Zvjezdan Penezić. "Sa sigurnošću se može reći da Dani psihologije u Zadru svojom dugotrajnom i neprekinutom tradicijom, brojnošću stručnjaka i raznovrsnošću tema iz psihologijske znanosti predstavlja jedan od najvažnijih psihologijskih skupova u regiji i vjerojatno najveći tradicionalno održavani znanstveni skup u Zadru."

Uz raznorazne zanimljive teme i svjetski poznate izlagače i predavače iz područja psihologijske znanosti, posebnost ovogodišnjih Dana psihologije jesu predavanja koja će se održati na otoku Vrgadi. Naime, sredinom lipnja obilježava se prva godišnjica smrti prof. dr.sc. Tomislava Grgina koji je jedan od osnivača Odjela za psihologiju na Sveučilištu u Zadru. S obzirom da je Vrgada njegovo rodno mjesto za koje je bio poprilično vezan, ove će se godine na otoku Vrgadi na 18. Danima psihologije održati i jedan simpozij njemu u čast, iz područja edukacijske psihologije kojom se on bavio. Također, na njegovoj rodnoj kući bit će otkrivena i spomen ploča koja se postavlja u ime Hrvatskog psihološkog društva i Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

"Broj radova ove je godine nadmašio sva naša očekivanja", rekao je profesor Penezić. "Svake godine broj radova se sve više povećava stoga će se ove godine u određenim trenucima program odvijati u četiri paralelne sekcije jer drugačije nismo mogli "stisnuti" program u samo tri dana. To nas posebno veseli jer za dvije godine na 19. Danima psihologije očekujemo još veće brojke. Stoga, uz godišnju stručnu, konferenciju hrvatskih psihologa koja okuplja i povezuje oko 3 tisuće hrvatskih psihologa, može se sa sigurnošću potvrditi da je ovaj skup u području psihologije i nekih drugih znanosti najveća konferencija u Hrvatskoj, a pogotovo na zadarskom Sveučilištu", rekao je profesor Penezić za kraj.

 

Kompletan program predavanja 18. Dana psihologije u Zadru možete pogledati na stranicama Turističke zajednice Grada Zadra


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.