Događaji

In Memoriam

Četiri godine bez Frane Vukića

Četiri godine bez Frane Vukića

Memorijani malogometni turnir "Memorijal Frane Vukić" odigrat će se 14. travnja u Vrsima

Nevjerojatno je kako brzo lete godine! Na današnji dan prije četiri godine, 6. travnja 2008. zauvijek smo ostali bez našeg dragog prijatelja i kolege Frane Vukića, osnivača sportske rubrike na portalu eZadar.hr, te dugogodišnjeg sportskog novinara i zamjenika glavnog urednika u Zadarskom listu.

Tragična sudbina htjela je da nikad ne stigne u svoj dom u rodnim Vrsima iz posjete prijatelju i njegovom novorođenom sinu.

Tijekom Domovinskog rata Frane je bio pripadnik Otočkog bataljuna, nakon rata obavljao je vijećničku ulogu u Gradu Ninu, bio je vrijedan i aktivan član sekcije dobrovoljnih davatelja krvi u rodnim Vrsima.

Zauvijek ćemo pamtiti njegov zarazan osmjeh, njegov neizmjeran smisao za humor, njegov vedri duh koji nam je i u najtežim profesionalnim i životnim situacijama vraćao nadu i optimizam. Pamtit njegovu ljubav prema košarci i vrhunsku profesionalnost u praćenju košarkaških događanja nadasve u KK Zadar, kojeg je neizmjerno volio.

Bez Frane nikad sportska rubrika na portalu eZadar ne bi bila ono jest, postavio je temelje koje je nakon njegovih ideja i sugestija bilo lako nadograđivati.

Danas će kolege i prijatelji obići Vukićevo posljednje počivalište u Vrsima i zapaliti svijeću u spomen na svog Franu, a sljedeće subote 14. travnja u Vrsima će se odigrati tradicionalni malonogometni memorijalni turnir koji nosi njegovo ime.

Dragi Frane, bila je čast i privilegija biti tvoj prijatelj i kolega. Počivaj u miru Božjem. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.