Događaji

Udruga Protagora

Ponovno bukti rasprava o uvođenju seksualnog odgoja u hrvatske škole

Ponovno bukti rasprava o uvođenju seksualnog odgoja u hrvatske škole
Cropix

Protagora tvrdi da program udruge GROZD predstavlja problematične vrijednosti

Udruga Protagora ponovno je upozorila na problematične vrijednosti koje u svojem programu zdravstvenog ili seksualnog odgoja nudi program GROZD koji u medijima predstavlja Ladislav Iličić.

"U Statutu udruge GROZD objavljenom na mrežnoj stranici udruge u članak 9. točka treća navodi se: promicati temeljne obiteljske vrijednosti oslonjene na moralno-etičke norme monoteističkih religija ukorijenjenih na našim prostorima i ugrađene u pozitivno kulturno naslijeđe", napisali su iz Protagore te dodali kako je to potpuno legalno i legitimno za udrugu građana katoličke vjere.

"Što je sa seksualnim aktivnostima odraslih u mantiji"

"No, hoće li Ministarstvo i ovim putem - kroz obavezne sadržaje kurikuluma, a ne putem izbora kao što je to slučaj s vjeronaukom - dozvoliti još jedan put katoličke indoktrinacije u javnim (državnim)
školama? Ili hoće li se prijetnja g. Ilčića obistiniti pa će svi učenici u javnim školama učiti 'znanstvene činjenice' da je homoseksualnost bolest, a masturbacija, seksualne aktivnosti prije braka, seks kojem nije svrha reprodukcija i slično samo podlijeganje animalnom diktatu hormona u pubertetu? Seksualne aktivnosti odraslih u mantiji - bilo kojeg oblika - po istim moralno-etičkim normama to dakako nisu", pišu u priopćenju iz Protagore.

Nadaju se da Ministarstvo znanosti i obrazovanja "neće popustiti pritiscima jedne agresivne manjine i da će dati očekivani doprinos profiliranju predmeta zdravstveni ili seksualni odgoj u skladu s
principima koji važe u javnom školstvu svake sekularne države, kakva po ustavu jest i Hrvatska".

"Jesu li Klepetan i Malena katolici"

U priopćenju naslovljenom "Jesu li Klepetan i Malena katolici i čime i kome prijeti Ladislav Iličić?" Protagora je navela i kako je jučer Iličić u programu Radija 101 na temu ponovnog uvođenja seksualnog odgoja u škole kazao i da "oni neće dopustiti da se učenike u školama uči kako popuštati animalnim instinktima!".

"E sad, iskreno se nadamo da će MZOS uspjeti završiti ovu priču o uvođenju zdravstvenog ili seksualnog odgoja i obrazovanja u javne škole na principima primjerenim suvremenoj i demokratskoj europskoj državi", pišu iz Protagore te dodaju kako je program udruge GROZD "metodički dobar", ali da je problem u vrijednostima koje posjeduje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.