Događaji

Štrajk upozorenja

Sindikati Croatia Airlinesa u štrajku

Sindikati Croatia Airlinesa u štrajku

Danas u 6 sati ujutro počeo je štrajk četiri sindikata Croatia Airlinesa, koji će potrajati sve dok Uprava ne ispuni sve njihove zahtjeve. Iz Uprave poručuju kako se radi o ultimatumu i kako je zahtjeve nemoguće ispuniti.

Predstavnici koordinacije sindikata Croatia Airlinesa najavili su za danas početak 24-satnog štrajka upozorenja. U štrajku se jer u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi. Tvrde kako su Upravi iznijeli minimalne zahtjeve i traže prestanak zapošljavanja preko vanjskih agencija te sređivanje sustava napredovanja unutar tvrtke. Direktor uprave Srećko Šimunović poručio je kako se radi o ultimatumu te kako nije moguće ispuniti sve zahtjeve sindikata.

Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP), Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ), Samostalni strukovni sindikat aviomehaničara Hrvatske (SSSAH) i Novi sindikat (NS) ne žele odustati od tzv. nematerijalnih zahtjeva, čije bi prihvaćanje kompaniji uzrokovalo dodatni financijski trošak od gotovo 18 milijuna kuna do kraja ove godine, dok bi se u 2013. godini taj iznos popeo na 22,4 milijuna kuna.

Croatia Airlines otkazao je 30 letova. Dio letova obavit će se prema izmijenjenom redu letenja objavljenom na internetskoj stranici kompanije.

Za današnje letove predbilježeno je više od 3000 putnika i tvrtka će uložiti sve napore da se posljedice štrajka svedu na najmanju moguću mjeru, poručuju iz Croatia Airlinesa uz isprike. Dodaju kako će svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova moći karte zamijeniti bez nadoplate. Ako u potpunosti odustanu od putovanja dobit će povrat novca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.