Događaji

Zabranjeni predmeti

Kod putnika na Plesu nisu pronađene bombe

Kod putnika na Plesu nisu pronađene bombe

"U određenim medijima objavljena je netočna informacija o pronalasku ručnih bombi u prtljazi putnika, krajem prošlog tjedna u zračnoj luci Zagreb", tvrdi Eduard Šoštarić iz Agencija za civilno zrakoplovstvo.

U prtljazi putnika, kaže Šoštarić, nije bilo eksplozivnih naprava, ali je točno da su pronađena dva predmeta koja je zabranjeno unositi u avion. Radi se o dva odvojena slučaja, koja su zabilježena prošlog tjedna.

"Predmeti su isključivo neškodljivi dijelovi određenih formacijskih sredstava, koji kao takvi ne predstavljaju tzv. 'ubojito sredstvo'. Potrebno je naglasiti i kako se slične kategorije predmeta povremeno, naravno rijetko, pronalaze operativnom primjenom mjera zaštite civilnog zračnog prometa", kaže Šoštarić.

Nadležna tijela i institucije, tvrdi Šoštarić, pravovremeno su obavila, temeljem propisanih nadležnosti i prema standardnom postupku, analizu i procjenu okolnosti ovih događaja te na adekvatan način reagirala i proslijedila potrebne informacije odgovornim službama za zaštitu civilnog zračnog prometa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.