Događaji

Novo "ruho" Poljane na vidiku

Nastavljaju se radovi na Poljani Šime Budinića

Nastavljaju se radovi na Poljani Šime Budinića

Projekt popločavanja prostora od Poljane Šime Budinića do Trga Pet bunara napokon se nastavlja, neslužbeno doznajemo. Predviđeni datum nastavka radova je 12. prosinca, ponedjeljak, a do kada će točno trajati, još se ne zna.

Radovi na spomenutom projektu iznose 8,7 milijuna kuna, a izvodi ih tvrtka 'Duca', prema projektu uglednog zagrebačkog arhitektonskog studija Kostrenčić i Krebel.

Danas su radnici već počeli stavljati zaštitnu ogradu, kako bi u ponedjeljak sve bilo spremno za „novi početak" projekta.

Ovaj put će, na veselje svih građana i prolaznika, Poljana Šime Budinića ostati prohodna, točnije, ostavit će se slobodan „pješački prolaz" uz crkvu Sv. Šime.

Važna informacija za sve građane, ulaz u Kneževu palaču će, zbog radova na Poljani, biti privremeno zatvoren te će se u nju do daljnjega ulaziti kroz Providurovu palaču.

Podsjetimo, popločavanje koje je otpočelo još u veljači 2011. godine, iznenada su obustavljeni od strane Gradske uprave prije ovogodišnje ljetne sezone. Gradska uprava je naložila hitno vađenje već postavljenog kamena na Poljani Šime Budinića (i postavljanje novog) jer je postojeći kamen pocrnio.

Uređenjem Poljane Šime Budinića i Trga Petra Zoranića, Zadar će konačno dočekati rješenje problema koji već godinama narušava predivnu, staru gradsku jezgru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.