Događaji

Sunčan vikend, ali hladnije

Od petka pravi studeni s jutarnjim minusima

Od petka pravi studeni s jutarnjim minusima

Nakon natprosječno toplog početka, studeni će konačno u petak pokazati da je ime ipak dobio po hladnoći, upozoravaju prognostičari

U srijedu će u unutrašnjosti ujutro biti magle ili niske naoblake, a potom tijekom dana i sunčanih razdoblja. Vjetar će većinom biti slab. Jutarnje temperature uglavnom će se kretati od 1 do 6°C, a najviše dnevne između 12 i 16°C.

Na Jadranu će u srijedu biti djelomično sunčano uz više oblaka u Dalmaciji gdje je još moguća kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom, osobito na krajnjem jugu. Puhat će slabo do umjereno jugo i istočnjak, a podno Velebita bura koja će se navečer širiti na veći dio obale. Jutarnje temperature kretat će se od 11 do 16°C, a najviše dnevne većinom od 18 do 23°C.

I u četvrtak će u unutrašnjosti biti magle ili niske naoblake, a tijekom dana sunčanih razdoblja. Vjetar će većinom biti slab sjeveroistočni. Temperature se neće bitnije mijenjati - najviše će biti oko 15°C.
Na Jadranu će u četvrtak biti pretežno sunčano i toplije od prosjeka za studeni. Slaba bura i sjeverozapadnjak jačat će u noći na petak. Temperature će se uglavnom kretati od 18 do 24°C.

U unutrašnjosti će u petak zapuhati sjeveroistočnjak koji će donijeti pad temperatura zraka pa će dnevne vrijednosti, unatoč sunčanim razdobljima, biti većinom od 6 do 10°C. Na Jadranu će biti pretežno sunčano uz umjerenu ili jaku buru što će uzrokovati pad temperatura za oko 5 stupnjeva.

Za vikend će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, ali prohladno. U unutrašnjosti se očekuje jutarnji mraz uz temperature od -5 do 0, dok će najviše dnevne biti između 5 i 10°C. Na Jadranu će ujutro biti uglavnom između 4 i 9°C, a danju od 12 do 16°C.

Biometeorološke prilike prema kraju tjedna bit će sve povoljnije. U ovom tjednu još nema na vidiku nikakvih zimskih iznenađenja poput snijega ili poledice, rekao je predsjednik udruge Crometeo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.