Događaji

Željko Kerum

Kerum pred razvodom?

Kerum pred razvodom?

'Mediji me posljednjih dana prate 24 sata i pišu apsolutne neistine i prljave laži o meni i bližnjima', kaže Željko Kerum

Vrlo je teško ovih dana splitskom gradonačelniku Željku Kerumu, po tko zna koji put u jednoipolgodišnjem mandatu u Banovini. Djevojka Fani Horvat navodno ga je napustila i navodno se s njihovim sinom Franom izgubila u nepoznatome – mediji su navodno sve provalili, pa i navodnu Željkovu vezu s neimenovanom splitskom arhitekticom, noćarenje, kockanje i neuredan život.

U cijeloj priči sve je 'navodno' jer se prenosi govor ulice – koja je, istina, u Splitu rijetko koji put zakazala…

Gradom su već počeli kružiti izračuni koliko bi, u slučaju stvarne rastave, Fani mogla izvući novaca.

Premda se gradonačelnikovo bogatstvo procjenjuje na najmanje milijardu kuna, na toj stavci nevjenčana supruga teško da će puno zaraditi.

Naime, za vrijeme njihova kratkotrajnog zajedničkog života, Kerumove tvrtke u poslovnom su smislu samo nazadovale.

Međutim, Fani je u proteklih pet godina – koliko je romantična veza trajala – na svoje ime osnovala najmanje pet tvrtki, danas ima najmanje 11 trgovina u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Vinkovcima, Makarskoj i Dubrovniku, a nedavno je kupila i vrlo vrijedno zemljište unutar park šume Marjan. Njezin odlazak mogao bi ozbiljno uzdrmati Željkovo carstvo, premda je očito da ova 26-godišnjakinja svoj poslovni uzlet ima zahvaliti upravo njegovom novcu.

Između ostaloga, njezine tvrtke danas se bave proizvodnjom generatora, pumpi i hidrofora, iznajmljivanjem jahti, trgovanjem nekretninama, uvozom i prodajom odjeće i obuće, gradnjom stambenih zgrada…

A sve je počelo još 2005. godine, kada je mlađahna 21-godišnjakinja osnovala tvrtku 'Sunčani odmor' i preko nje započela s iznajmljivanjem luksuzne jahte 'Pershing 46'. Službeno se ne zna odakle joj brod od nekoliko milijuna eura, ali se zna da je cijena najma bila 10 do 17 tisuća eura tjedno.

Po izvješću Fine, premda imaju zavidnu imovinu, tvrtke Fani Horvat prošlu godinu završile su s 3,12 milijuna kuna gubitka i 47,9 milijuna kuna dugovanja. Pretpostavlja se da najviše duguje upravo – Željkovim tvrtkama.

O cijelom slučaju danas se oglasio i sam Željko Kerum, ali samo priopćenjem koje je novinarima poslano iz njegovog ureda.

'Mediji me posljednjih dana prate 24 sata i pišu apsolutne neistine i prljave laži o meni i bližnjima. Ništa od svega napisanog nije točno. Ne izlazim po kafićima i ne noćarim, a jedini kafić u koji sam zadnjih godinu dana išao je na Rivi i tamo me cijeli Split mogao vidjeti. Tu strašnu hajku ja još mogu izdržati, ali teško je i mojima i svima oko mene zbog napisanih laži.

Imam toliko obaveza koje rješavam i pokušavam pokrenuti razvojne projekte u gradu koji bi u ovoj teškoj situaciji zaposlili što veći broj ljudi, a o čemu je riječ kazat ću kad ih napravim. Ako novinari žele pisati o meni neka pišu istinu, novine služe da bi javnost informirale o istinitim temama, a ne da šire laži', stoji u priopćenju.

Kerum, dakle, nije demantirao rastavu s Fani. Kad će se oglasiti i o tom pitanju – ne znaju čak nio njegovi suradnici u gradskoj upravi. Na radnom mjestu se, tvrde oni, gradonačelnik posljednjih dana pojavljuje vrlo rijetko ili nikako…


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.