Događaji

Projekt

U Zadarskoj županiji šest škola provest će predavanja o Domovinskom ratu

U Zadarskoj županiji šest škola provest će predavanja o Domovinskom ratu

Inicijator projekta je Koordinacija za ljudska prava Zadarske županije, pa će tako u osnovnim i srednjim školama učenicima o Domovinskom ratu govoriti branitelji

Prvim polugodištem nove školske godine u Zadarskoj županiji započinje provođenje programa koji obuhvaća niz predavanja o Domovinskom ratu.

Inicijator projekta je Koordinacija za ljudska prava Zadarske županije, pa će tako u osnovnim i srednjim školama učenicima o Domovinskom ratu govoriti branitelji.

Čelnica Koordinacije za ljudska prava Zadarske županije, Davorka Krnčević, naglasila je kako je Domovinski rat u udžbenicima nedovoljno obrađen i neadekvatno valoriziran, te je za projekt dobila podršku resornih pročelnika za školstvo u Gradu i Županiji, Jose Nekića i Ivana Šimunića.

Šest škola uvodi ovaj program, a to su OŠK Smiljevac, OŠ Poličnik i OŠ Stanovi, Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi i u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru, te Srednjoj školi Obrovac. Interes za programom pokazale su i druge škole, pa možemo očekivati kako će ga i one početi primjenjivati.

Ravnatelji škola koje će održavati ovaj program do 15. rujna trebaju dostaviti svoje planove rada, koji nisu propisani zadanim okvirima provedbe pa tako svaka škola može na svoj način realizirati program.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.