Događaji

Ljeto 2010

Pakleno poslijepodne: 37 stupnjeva u Kninu

Pakleno poslijepodne: 37 stupnjeva u Kninu

Ovih dana temperature su bile i preko 35 stupnjeva Celzijevih, no u danima vikenda se očekuje zahladnjenje i kiša

Nakon nekoliko dana temperatura koje su ponovno bile i preko 35 stupnjeva Celzijevih, u danima vikenda se očekuje zahladnjenje i kiša.

U poslijepodnevnim satima naročito vruće bilo je u najtoplijem gradu u Hrvatskoj - Kninu, gdje je u 15 sati izmjereno 37 stupnjeva Celzijevih.

U Karlovcu je izmjeren stupanj manje, kao i u Sisku.

Vruće je bilo i u Dalmaciji. U Makarskoj je izmjereno 35 stupnjeva, dok su se Split i Zadar u 15 sati pržili na 34 stupnja.

Navečer i u noći na subotu se na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri, očekuje porast naoblake uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, a u drugom dijelu noći su pljuskovi i grmljavina mogući i u najzapadnijim krajevima unutrašnjosti.

Pljuskovi ponegdje mogu biti i izraženiji. Zapuhat će umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom između 32 i 37 °C.

Prognoza za sutra predviđa znatno lošije vrijeme. Očekuje se pogoršanje vremena uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a ponegdje i olujno nevrijeme. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar i osjetno će osvježiti. U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vruće uz umjeren sjeverozapadnjak.

U nedjelju promjenivo oblačno i svježije, uz poneki pljusak ili prolaznu kišu. Najviša dnevna temperatura u subotu oko 25 °C, u nedjelju i malo niža.


Reci što misliš!