Događaji

Državne jasle

Radnici Vjesnika u strahu od privatizacije

Radnici Vjesnika u strahu od privatizacije

Zabrinuti su činjenicom da se u predviđenom restrukturiranju unaprijed odustaje od 50 posto zaposlenih, a da pritom ni redakciji ni javnosti nisu poznati ni obrisi koncepta budućeg Vjesnika

Nakon što je Vlada RH 1. srpnja 2010. donijela Odluku o sufinanciranju lista Vjesnik u idućih šest mjeseci uz obavezu restrukturiranja, radnici te tvrtke preko sindikata koji djeluju u toj tvrtci i Radničkog vijeća upozoravaju da do danas nisu upoznati ni s jednim detaljem tog procesa.

Oni smatraju da ta Vladina odluka može biti samo osnova na kojoj će se početi trajno rješavati problemi lista te da restrukturiranje mora podrazumijevati i promjenu uređivačke i poslovne politike koje su Vjesnik prije desetak dana dovele pred samo gašenje.

Traže da se odmah imenuje v. d. glavnog urednika Vjesnika te da se u najskorije vrijeme, a najkasnije do 1. rujna 2010, raspiše javni natječaj za novoga glavnog urednika.

Zabrinuti su činjenicom da se u predviđenom restrukturiranju unaprijed odustaje od 50 posto zaposlenih, a da pritom ni redakciji ni javnosti nisu poznati ni obrisi koncepta budućeg Vjesnika.

Posebno nas brinu informacije koje stižu do nas ovih dana, a prema kojima bi nakon restrukturiranja list Vjesnik - saniran novcem poreznih obveznika - mogao biti privatiziran, navode.

Podsjećaju da su se predstavnici zaposlenih u listu - Radničko vijeće, Vjesnikov ogranak HND-a i Sindikat novinara Hrvatske u Vjesniku - jasno izjasnili o tome kakav Vjesnik žele: javno glasilo nacionalne distribucije čije bi poslovanje bilo uređeno posebnim zakonom o Vjesniku, o čemu su svoj stav dali i HND i Sindikat novinara Hrvatske.


Reci što misliš!