Događaji

Nova provokacija

Potrgan i izgažen hrvatski stijeg u Zrmanji!

Potrgan i izgažen hrvatski stijeg u Zrmanji!

U noći sa trećeg na četvrti srpanj sa terase na privatnoj kući vlasnice M.B. u Zrmanji otrgan je i razbacan po makadamskoj cesti Hrvatski stijeg gdje je izgažen i potpuno uništen, doznaje braniteljski portal .

Po dojavi mještana u Zrmanji da je nepoznati počinitelj rastrgao i razbacao hrvatsku zastavu strganu sa privatne kuće uz cestu u mjestu Zrmanja na uviđaj su izišli djelatnici P.U zadarske iz P.P Gračac.

Također su obaviješteni i Braniteljski portal i Udruga Hrvatskih Branitelja "Tvrđava Knin" koji su odmah otišli na mjesto nemilog događaja gdje su zatekli vlasnicu kuće sa još nekolicinom sumještana koji su im ispričali sve što se zapravo dogodilo.

Braniteljski portal je snimio razgovor sa vlasnicom kuće inače hrvatskom braniteljicom kao i sa sumještaninom hrvatom I.R. koji je za braniteljski portal potvrdio da je sinoć oko devet sati hrvatski stijeg koji je izvješen na terasi kuće za Dan Državnosti RH još bio cijeli, a tek ujutro je vidio kako ga nema na terasi i našao ga je pokidanog i izgaženog na makadamskoj cesti ispred kuće.

Također su se na mjestu događaja zatekli hrvatski branitelji inače u Domovinskom ratu pripadnici legendarne i udarne 4.gbr.koji su užasnuti ovim nemilim događajem kidanja hrvatskog stijega za braniteljski portal dali svoju izjavu.

Inače je kidanje i skrnavljenje hrvatskih zastava na području grada Knina postalo učestalo pa ni ovaj nemili događaj nije niti se može smatrati izdvojenim slučajem.

Braniteljski portal je kontaktirao P.U. Zadarsku i zatražio sve pojedinosti na što im je i P.U. Zadarske potvrđena cijela priča koju su im ispričali vlasnica kuće i sumještanin.

Iz P.U.Zadarske potvrđeno je da je hrvatska zastava rastrgana u tri dijela i izgažena na makadamskoj cesti ispred same kuće u kojoj te večeri nije bilo vlasnice kuće.

Ogorčenje kod vlasnice kuće je bilo veliko i kroz suze je objašnjavala da se svi oni koji se drznu dirnuti hrvatsku zastavu a kamoli je ovako vandalski pokidati i izgaziti trebaju vrlo brzo otkriti i kazneno procesuirati.

Iz P.U. Zadarske priopćilili su za braniteljski portal da su opsežne istražne radnje u tijeku i da će dati sve od sebe da se nepoznati počinitelj vrlo brzo privede.

Više (uključujući i video) na braniteljskom portalu .


Reci što misliš!