Događaji

Nedostatank mjesta

Oko 300 zadarskih mališana ostaje neupisano u vrtić

Oko 300 zadarskih mališana ostaje neupisano u vrtić

U "Radosti" je 298, a u "Suncu" 219 novoupisanih, međutim točan broj neupisane djece znat će se u rujnu kada se riješi 190 dvostrukih prijava

Prema prvim podacima oko 300 zadarskih mališana ove godine ostaje neupisano u vrtić. Nemoguća misija ili prava mala radost - roditelji će konačno doznati u rujnu, javlja Radio Zadar

Više od tisuću prijava za upis djece u narednu pedagošku godinu zaprimile su zadarske vrtićke ustanove "Radost" i "Sunce", no u konačnici će neupisano ostati oko 300 djece.

U "Radosti" je 298, a u "Suncu" 219 novoupisanih, međutim točan broj neupisane djece znat će se u rujnu kada se riješi 190 dvostrukih prijava.

Uz to u rujnu će Grad Zadar povećati upisnu kvotu za 20 posto, što znači dodatna mjesta u vrtiću za 40 do 50 djece. Tijekom jeseni očekuje se i otvaranje vrtića na Višnjiku koji će pripasti ustanovi Radost, a to će osigurati upis za još stotinjak djece.

Neupisanoj djeci omogućen je upis u privatne dječje vrtiće gdje su cijene sada manje jer ih subvencionira grad Zadar pa je i to jedan od načina da se dijete smjesti u vrtić. Ipak svi kapaciteti još uvijek ne pokrivaju potrebe.


Reci što misliš!