Događaji

Pogoršanje do kraja vikenda

Za vikend, umjesto kupaćih kostima, kišobrani

Za vikend, umjesto kupaćih kostima, kišobrani

Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro umjereno, na južnom dijelu i jako jugo, poslijepodne će slabjeti

Nakon tjedna stabilnoga vremena, Hrvatska će tijekom vikenda biti puno više pod oblacima s mogućim grmljavinskim pljuskovima, ali i tučom. Pogoršanje vremena u Hrvatskoj se očekuje već danas u poslijepodnevnim satima te će se nestabilnost zadržati do kraja vikenda.

Prema trodnevnoj prognozi vremena za Zagreb razvidno je da će se u naredna tri dana izmjenjivati sunčana razdoblja s oblacima i kišom. Naoblaka sa jugozapada će doći u poslijepodnevnim satima ili večeras, dok se prve kišne kapi očekuju sutra u poslijepodnevnim satima.

Za naredna tri dana se na sjeveru Jadrana očekuje puno gore vrijeme nego u glavnome gradu. Rijeku će kiša oprati već danas praćena grmljavinskim nevremenom. U naredna tri dana Rijeka će većinom biti pod oblacima s tek kraćim pojavljivanjem sunčevih zraka.

Ni Splićani se neće moći pohvaliti lijepim vremenom. Naoblaka praćena kišom natkrit će grad pod Marjanom već danas, ali se obilnija kiša očekuje sutra u poslijepodnevnim satima.

Slavonija će najduže ostati pod vedrim nebom, ali se i danas i sutra poslijepodne očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Tijekom subote Osijek će se također pridružiti ostatku Hrvatske pod kišobranima.

Prema podacima DHMZ-a, vrijeme će sutra biti promjenjivo uz djelomičnu naoblaku. Ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije te u Posavini. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro umjereno, na južnom dijelu i jako jugo, poslijepodne će slabjeti. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 16 do 20, a najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu od 23 do 27 °C.


Reci što misliš!