Događaji

Pogreb

Tijela Kaczynskog i supruge stigla u Krakow

Tijela Kaczynskog i supruge stigla u Krakow

Tisuće Poljaka na Krakovskim ulicama odaju posljednju počast tragično stradalom predsjedniku i prvoj dami

Tijela poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i njegove supruge zrakoplovom su stigla u Krakov gdje će biti sahranjena u dvorcu Wawel

Tisuće Poljaka na Krakovskim ulicama odaju posljednju počast tragično stradalom predsjedniku i prvoj dami. Lijesovi su trenutačno u bazilici Sv. Marije gdje će biti održana sveta misa za predsjednički par u prisustvu rodbine te poljskih i stranih službenih predstavnika, nakon čega će biti sahranjeni u Wawelskoj katedrali.

Uz vojne počasti posmrtni ostaci smješteni su u poseban zrakoplov koji će letjeli nisko kako bi izbjegao oblak vulkanskog pepela iz Islanda, dok poljski zračni promet ostaje zatvoren civilnim zrakoplovima.

Lijesovi bi trebali stići u baziliku Naše gospe u Krakowu gdje će biti održana Većina očekivanih uglednika odustala je od odlaska na sprovod zbog prekida zračnog prometa u Europi.

Predsjednik Lech Kaczynski, njegova supruga i još 94 osoba među kojima brojni poljski vojni i politički dužnosnici poginuli su u nesreći predsjedničkog zrakoplova 10. travnja blizu Smolenska, na zapadu Rusije, dok su putovali na svečano obilježavanje 70. obljetnice pokolja 22.000 poljskih časnika od stranke Staljinove političke policije.


Reci što misliš!