Događaji

Reagiranje

HVIDR-a izrevoltirana napadom na hrvatskog branitelja u Crnome

HVIDR-a izrevoltirana napadom na hrvatskog branitelja u Crnome

'Ovaj gnusni čin u nama braniteljima budi ljutnju i gorčinu, te je samo pitanje vremena kada će naša čaša strpljenja biti prelivena'

Kao reakciju na incident koji se dogodio 13. veljače u Crnome, kada su  dva mještanina ušla u kuću u kojoj živi 42-godišnjak, te ga fizički napala, oglasila se zadarska HVIDR-a otvorenim pismom. 

Napadnuti 42-godišnjak hrvatski je branitelj Edi Vidaić, a HVIDRA-ino pismo donosimo u cijelosti: 

Obraćamo se javnosti po tko zna koji put, ogorčeni zbivanjima u našem društvu i odnosom prema hrvatskim braniteljima. Ogorčeni smo zbog premlaćivanje hrvatskog branitelja Edija Vidaića u Crnom na njegovom kućnom pragu gdje živi sa starim i nemoćnim ocem kojem su u ponoćnim satima braća Marko i Petar Pucar bacili pred noge prebijenog i okrvavljenog sina i zaprijetili mu da će proći isto ako ikome išta kaže.

Ovaj gnusni čin u nama braniteljima budi ljutnju i gorčinu, te je samo pitanje vremena kada će naša čaša strpljenja biti prelivena.

Svakodnevno pratimo medije u kojima je, kada se potuku školarci, senzacija i sve vijesti o tome govore. Kada se 'ružno pogleda' Srbina povratnika i ako ga ne dao Bog tko dirne - tada na mjesto događaja dolazi Vlada, predsjednik Države i svi mediji, a predstavnici Srba u Vladi
i Saboru samo što ne liju suze, uz podršku jada i bijede od
svojih koalicijskih partnera.

Kada, pak, srpski svećenik tjera hrvatsku vojsku sa pokopa
branitelja, kada srpski ekstremisti premlate na smrt branitelja koji je cijelog rata bio na prvoj crti bojišnice - tada svi šute!

Istovremeno, jake snage MUP-a osiguravaju zločince i njihovu kuću,
umjesto da čuvaju žrtvu čijem ocu isti zločinci prijete jer misle da je sam.

Po našim saznanjima, teške ozljede Edija Vidaića, koje se mogu tretirati i kao pokušaj ubojstva, u MUP-u se i ne vode baš tako, pa bi zbog politike mogle biti tretirane kao lakše.

Stoga, pozivamo vlast da umjesto pustih prica dokaže da smo pravna država i da se ovaj čin istraži i osudi. Još jednom iskazujemo ogorčenje i nezadovoljstvo sa svim ovim što se dogada u našem
društvu, a dogada se nešto što još povijest nije zabilježila - oni koji su branili ovaj grad i Državu su proganjani i zatvarani, napadači abolirani te nagrađeni velebnom obnovom. Pripadnicima četničkih postrojbi vraćaju se stanovi, dok hrvatske branitelje koji žive na rubu egzistencije, kao i ostatak hrvatskog puka, može prebiti tko hoće, a da o tome vlada šutnja i mjerodavni ne poduzimaju ništa - umorni od nerada i privilegija.

Predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar
Ivica Arbanas

 


Reci što misliš!