Događaji

Otvorenje Tuna, Sushi & Wine festivala

Gari Capelli: Hrvatska više nema turističku sezonu, ima turističku godinu!

Gari Capelli: Hrvatska više nema turističku sezonu, ima turističku godinu!

Hrvatska više nema turističku sezonu, ima turističku GODINU, poručio je danas iz Zadra ministar turizma Gari Capelli, na otvorenju 3. Tuna sushi and wine festivala

U Gradskoj loži otvorena je izložba fotografija "Izlov" Danijela Kolege kao prvi od niza najavljenih događanja spomenute manifestacije koja spaja Zadar i Japan već tri godine.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta zahvalio se svima koji su od početka prihvatili Festival i pomogli njegovoj realizaciji. "Tuna je povezala Zadar i Japan! Možemo biti ponosni da činimo 60 posto proizvodnje u marikulturi u Hrvatskoj. Naša općina Kali najribarskija je općina u zemlji, Kaljani su najpoznatiji ribari. Ovim festivalom želimo još više zbližiti naše gospodarstvenike. Gotovo sav ulov tune s našeg područja ide u Japan'', kaže Kalmeta.

Tuna, sushi and wine festival, izložba Danijela Kolege Izložbom fotografija Danijela Kolege u Gradskoj loži otvoren 3. Tuna Sushi & Wine festival

Dodatnu vrijednost u veljači kao mjesecu koji je ''niti u postsezoni niti u predsezoni'' daje upravo ovaj Festival, napominje Kalmeta.

S njim se slaže i ministar Capelli, koji je naglasio da Hrvatska turistička zajednica posebnu pažnju pridaje azijskom tržištu jer to su gosti koji putuju 12 mjeseci u godini.

Gari Capelli kaže kako statistike pokazuju da je Zadarska županija već premašila vlastite turističke rezultate od prošle godine (konkretno u prosincu za 40 posto), a Hrvatska se sve snažnije pozicionira na turističkoj karti Europe i svijeta. Već sada se može govoriti o odličnim rezultatima bukinga za ljeto 2017, govori se o dvoznamenkastim brojkama, naglašava ministar.

Veleposlanik Japana u RH, nj.e. Keiji Takiguchi, pozdravio je prisutne sa "Dobar dan!" i poručio kako su japanski turisti oduševljeni Zadrom i njegovom okolicom, bogatim povijesnim, kulturnim nasljeđem, gostoprimstvom i sadržajima koji im se ovdje nude.

"Ovaj je festival značajan i neizbježan za jačanje naših veza. Hrvatska je 25 godina samostalna država i ovaj je festival prilika da zajedno proslavimo naše prijateljstvo", poručio je veleposlanik Takiguchi.

Za sve vas koje interesira program Festivala otvoren za građane, evo informacija!


Reci što misliš!