Događaji

Prekovremeni sati

Vlada policiji duguje 150 milijuna kuna

Vlada policiji duguje 150 milijuna kuna

Bitka na relaciji policija-država traje već tri godine. Iznos je već sada dosegnuo 150 milijuna kuna

Sindikat policije najavljuje tužbu protiv Vlade jer već tri godine policajcima ne isplaćuje povrat poreza. Iznos se popeo na 150 milijuna kuna.

'Shvaćamo da je država u recesiji. Dugo smo čekali, ali ono što je država dužna i što je po Zakonom raspisano, mora se isplatiti', kazao je za Dnevnik.hr Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske.

Bitka na relaciji policija-država traje već tri godine. Iznos je već sada dosegnuo 150 milijuna kuna, a sa sudskim troškovima mogao bi skočiti i do 400 milijuna. Iz resornog ministarstva tvrde da su svoje ispoštovali. Problem prekovremenih sati koji se policajcima nije isplaćivao od 2000. do 2003. završio je na sudu.

'U ovom trenutku ne vode se nikakvi specijalni pregovori. Taj proces je u tijeku, vrše se nagodbe, određeni ljudi se dogovaraju, drugo arbitrira državno odvjetništvo i sud te se nadamo da ćemo i to završiti, kao i sve ostalo sa sindikatima', rekao je tajnik kabineta ministra policije Dubravko Novak. No zato ono drugo ministarstvo, Ministarstvo financija, o neplaćenom povratu poreza još uvijek šuti.


Reci što misliš!