Događaji

Vrijeme

Pred nama još jedan vrući dan; osvježenje sredinom tjedna

Pred nama još jedan vrući dan; osvježenje sredinom tjedna

U gradovima diljem Hrvatske temperature su uglavnom bile između 20 i 24°C pa sve do najviše izmjerenih 26°C u Komiži, Makarskoj, Splitu i Rijeci

I danas će biti vruć, sparan i "nemoguć" dan. Od jutra prevladavaju visoke temperature. Najniža temperatura jutros u 8 sati zabilježena je na velebitskom vrhu Zavižanu (1676 m) i bila je 17°C, javlja HTV

U gradovima diljem Hrvatske temperature su uglavnom bile između 20 i 24°C pa sve do najviše izmjerenih 26°C u Komiži, Makarskoj, Splitu i Rijeci.

Prevladavat će sunčano vrijeme, posebice na Jadranu, dok će u kontinentalnom području, ponajprije u gorju, biti i mjestimičnih pljuskova, koje može pratiti i grmljavina.

Poslijepodnevna temperatura bit će uglavnom iznad 30°C, a u Dalmatinskoj zagori čak i do vrućih 35°C. Zato se dobro pridržavati liječničkih savjeta koji kažu da treba izbjegavati jako sunce, primjereno se hraniti i unositi mnogo tekućine.

Slično vrijeme pratit će nas do sredine tjedna kada slijedi promjena vremena i kraj prvoga ovogodišnjeg razdoblja vrućine i sparine. U srijedu su moguće mjestimici i obilniji pljuskovi uz grmljavinu, a nisu isključena ni olujna nevremena s tučom.

Tako će u četvrtak u unutrašnjosti temperatura pasti i za 10-ak stupnjeva i donijeti olakšanje i osvježenje. No, nažalost neki će se susresti i s nevoljama zbog vremenskih nepodopština uzrokovanih naglim dolaskom hladnog zraka na previše zagrijanu podlogu.


Reci što misliš!