Događaji

Znanje nije roba

Policija zabranila ulaz studentima u Muzej antičkog stakla, Kalmeta ih pustio

Policija zabranila ulaz studentima u Muzej antičkog stakla, Kalmeta ih pustio

Studenti su mirnim performansom još jednom ukazali na svoju borbu za besplatno obrazovanje, zadržavši se kratko, držeći natpise, u predvorju muzeja, nakon čega su napustili ustanovu

Na otvorenju Muzeja antičkog stakla, dogodio se manji incident, koji je uskoro bio riješen. Naime, uz uzvanike, koji su prisustvovali svečanom otvorenju ove institucije, ulaz je bio slobodan i za sve građane koji su se tu zatekli.

Skupina studenata, pripadnika Nezavisne studentske inicijative, noseći natpise 'Znanje nije roba' i 'Vlak znanja', pokušala je ući u Muzej antičkog stakla, zajedno s ostalim građanima, no policija ih nije propustila, uz obrazloženje kako nemaju pozivnicu. Pozivnicu doduše, nitko od ostalih uzvanika ni građana nije također prethodno predočio, pa je došlo do manje verbalne prepirke.

Uto je naišao i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, kazavši studentima kako imaju potpuno pravo ući, nakon čega se policajac povukao i propustio ih.

Studenti su mirnim performansom još jednom ukazali na svoju borbu za besplatno obrazovanje, zadržavši se kratko, držeći natpise, u predvorju muzeja, nakon čega su napustili ustanovu.


Reci što misliš!