Događaji

Ekološka akcija

Eko dani: U eko zagrljaju sudjelovat će najmanje 3.000 Zadrana

Eko dani: U eko zagrljaju sudjelovat će najmanje 3.000 Zadrana

Organizatori pozivaju sve Zadrane, bez obzira na životnu dob, da se pridruže ovoj akciji stvaranja "ljudskog lanca"

Za stvaranje »ljudskog lanca« dugog oko 3 kilometra u akciji "Zagrlimo Zemlju" 22. travnja potrebno nam je oko 3 tisuće ljudi (broj sudionika može biti veći i ničim nije ograničen - što više to bolje!).

Stoga se pozivaju svi naši sugrađani na sudjelovanje u ovoj akciji. Bez obzira na godine, svjetonazore, političke stavove, rasu, vjeroispovjest..., pridružite nam se u iskazu poštovanja prema Zemlji. Potrebno je samo da u 12.00 sati dođete na neko od mjesta kojim se proteže lanac i uhvatite se s ostalim ljudima u krug. Na taj način ćete pokazati da ste svjesni trenutka u kojem živimo!

Trasa (na karti Poluotoka je označena crnom crtom) kojom će se formirati lanac je sljedeća: Obala kralja Tomislava (gornja riva), Liburnska obala, Istarska obala, Obala kralja Petra Krešimira IV. (donja riva), ulica Ruđera Boškovića, ulica Andrije Medulića, Trg Petra Zoranića, ulica Ilije Smiljanića, ulica Narodnog lista.

Nakon što se formira lanac sudionici će tako spojeni ostati nekoliko trenutaka. Prije početka akcije predviđenom trasom prolazit će članovi Tovareće mužike koji će animirati prolaznike (građane i turiste, i stare i mlade) da se pridruže stvaranju "lanca ljudi".


Reci što misliš!