Događaji

Posljednji ispraćaj

Obitelj i prijatelji oprostili se od Vice Vukova

Obitelj i prijatelji oprostili se od Vice Vukova

Na komemoraciji šibenskom slavuju Vici Vukovu u Preporodnoj dvorani Palače Narodnog doma na zagrebačkom Gornjem gradu okupili su se brojni političari i glazbene zvijezde

Na zagrebačkom groblju MIrogoj okupilo se oko tisuću ljudi koji su došli odati počast preminulom pjevaču. Vicina supruga Diana prikrivala je osjećaje, dok njegova kćer Ivana i sin Emil nisu mogli suspregnuti suze. Zagrebačka glumica Ksenija Pajić stigla je sa kćerkom Vitom, koju je dobila u braku sa Vicinim sinom Emilom.

- Užasno će mi nedostajati, ne mogu vjerovati da ga nema - kazala je Ksenija. Luka Bebić, okružen tjelohraniteljima kazao je kako ga je Vice osvojio prekrasnim glasom i velikom karizmom. Počasnu stražu kraj lijesa činlii su Tereza Kesovija, Gabi Novak i Kićo Slabinac.

- Obilježio mi je karijeru, bio je veliki čovjek koji će svima jako nedostajati - reko je Kićo.

Među ostalima, na Mirogoj su došli Dražen Budiša, Ivo Brešan sa sinom i suprugom, Zoran Škugor, Milan Bandić.

Na komemoraciji šibenskom slavuju Vici Vukovu u Preporodnoj dvorani Palače Narodnog doma na zagrebačkom Gornjem gradu okupili su se brojni političari i glazbene zvijezde. Skup je počeo pjesmom "Da vrnul se bum nazaj". Među prvima su stigli Vicina obitelj, Arsen Dedić, Zoran Milanović, Dijana Pleština i glumica Ksenija Pajić, koja nije mogla suspregnuti suze.

- Prvi put kada se Vice Vukov, apolonski građen, pojavio u Opatiji promijenio mi je život. Bio je junak svog vremena - kazao je Siniša Škarica. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović Vukova je sreo i pričao s njim tek nekoliko puta.

- Bio je veliki glazbenik i političar, mrzio je nepravdu. Čast mi je što sam ga imao priliku upoznati - kazao je Milanović.
Zvonko Spišić za Vukova je kazao kako je prije svega mrzio prosječnost. Arsen Dedić i Ivo Brešan prisjećali su se dogodovština iz djetinjstva. S Vukovom su išli u srednju školu.

Dijelili su istinsku ljubav prema glazbi. Na komemoraciju su došli i Kićo Slabinac, Đani Stipaničev, Željka Antunović, Hrvoje Hegedušić i Luka Bebić. U knjigu žalosti se došao upisati i predsjednik Stjepan Mesić.


Reci što misliš!