Događaji

Nove dnevne novine

Vox-Glas Zadra, novi zadarski dnevni list

Vox-Glas Zadra, novi zadarski dnevni list

Vox-Glas Zadra izlazit će svakog dana osim nedjelje

"Medijska kuća Vox ima razvojni program, kako u elektronskim tako i u tiskovnim medijima. Već smo najavljivali da ćemo se širiti onoliko koliko nam bude dozvoljavala situacija na tržištu i evo, došao je taj trenutak da predstavimo naš dnevni list, Vox - Glas Zadra" kazao je zadarski poduzetnik i vlasnik tvrtke Vox Reno Sinovčić na današnjoj konferenciji za novinare, vidno ponosan na svoja 3 službena medija.

Nove novine svjetlo dana ugledat će 27. listopada, svih 48 stranica bit će u boji, a tiskat će se u 3.000 primjeraka. Vox - Glas Zadra izlazit će svakog dana osim nedjelje, a cijena novog dnevnog lista, po riječima Sinovčića, kretat će se u skladu s ostalim konkurentskim novinama, što će reći 7 kuna.

"Tijekom ispitivanja tržišta otkrili smo da postoji veliki interes, ljudi već očekuju kad će prvi broj pojaviti u kioscima. Stoga cijeli ovaj projekt možemo nazvati - Pun pogodak!", smatra Sinovčić koji odbija svaku pomisao da bi ovo mogla biti kratkotrajna avantura.

Na konferenciji su predstavljeni i novi urednici, Marina Vlakić zauzet će 'vruću uredničku fotelju' u Glasu Zadra, dok će na njezino mjesto glavne urednice Zadarskog regionala uskočiti Vedran Vidučić. Zamjenica glavne urednice u Glasu Zadra bit će Arijana Baraba.

Marina Vlakić nije mogla sakriti svoje zadovoljstvo:

"Ovaj je projekt za mene veliki izazov, ali i velika čast. Ni trenutka nisam razmišljala hoću li prihvatiti mjesto glavne urednice jer sam željna dokazivanja. Poput TV Voxa, želimo da se novina uvuče u domove svih Zadrana" kazala je glavna urednica drugog zadarskog dnevnog lista.

Vedran Vidučić od danas preuzima poziciju glavnog urednika tjednika Zadarski regional, gdje planira i dalje unaprijediti novinu uz pomoć svoje stare ekipe iz Narodnog lista. Novi urednik najavljuje kako će Regional postati najčitaniji tjednik u Zadarskoj županiji, ali i šire.


Reci što misliš!