Događaji

Teške riječi

Rim: Sinoć prosvjed protiv Berlusconijeve vlade

Rim: Sinoć prosvjed protiv Berlusconijeve vlade

Guzzanti se prebacila i na papu Benedikta XVI, kojem također nije ostala dužna. "Za 20 godina papa će umrijeti i otići u pakao gdje će ga zlostavljati dva homoseksualca"

Na rimskom Trgu Navoni sinoć je održan prosvjed protiv Berlusconijeve vlade kojeg je organizirao vođa oporbe Antonio Di Pietro, a najsnažniju poruku odaslala je talijanska komičarka i kćerka jednog od Berlusconijevih senatora Sabina Guzzanti.

Guzzanti se beskompromisno okomila na Berlusconija, predsjednika Giorgia Napolitana, ministricu Maru Cargagnu i papu Benedikta XVI. Pred auditorijem od oko 100 tisuća ljudi Guzzanti je, između ostalog, kazala kako je Berlusconi zahtijevao stroži zakon protiv objavljivanja prisluškivanih razgovora jer je na jednom takvom razgovoru dokaz da je Mara Carfagna "stvorena za madraca, ne za mudraca", odnosno da je do položaja ministrice došla preko premijerovog kreveta.

"Berlusconijev spolni život me ni najmanje ne zanima, ali ne može ženu imenovati ministricom za ravnopravnost spolova samo zato što mu je popušila", poručila je Guzzanti na oduševljenje okupljene gomile. Njenom kolegi komičaru Beppeu Grillu nije preostalo ništa drugo nego da jednostavno poruči: "Berlusconi, odjebi!"

Nakon što je završila s Berlusconijem, Guzzanti se prebacila i na papu Benedikta XVI, kojem također nije ostala dužna. "Za 20 godina papa će umrijeti i otići u pakao gdje će ga zlostavljati dva homoseksualca", prenosi portal Index.hr.

Iz Vatikana je stigao zgrožen komentar: "Duboko smo nezadovoljni uvredljivim riječima upućenim na račun Svetog oca. Mislimo da to što se dogodilo ne zaslužuje nikakve druge komentare".

Ništa rječitiji nije bio ni sam Berlusconi kad se trebalo obraniti od optužbi. Nakon što je procijedio kroz zube kako će "o smeću govoriti u Napulju", Berlusconi je novinarima na summitu G8 u Japanu kazao kako je o tome bolje ne govoriti: "Usprkos vulgarnim napadima na mene, povjerenje naroda u premijera i vladu je naraslo".


Reci što misliš!