Događaji

Međunarodna policijska asocijacija (IPA)

Policajci iz Zadra sudjelovali u Veneciji na 10. konferenciji Sekcije IPA

Policajci iz Zadra sudjelovali u Veneciji na 10. konferenciji Sekcije IPA

Delegaciju Hrvatske je predvodio zamjenik predsjednika IPA-e Hrvatske Antun Novoselović.

Od 13 do 16. lipnja 2008. godine u mjestu Jesolo pokraj Venecije održana je 10. konferencija Sekcija IPA (Međunarodna policijska asocijacija), zemalja na kojoj su pored Hrvatske sudjelovale Sekcije IPA-e iz Slovenije, Izraela, Italije, Španjolske, Malte, Gibraltara, San Marina, Grčke, Cipra i Švicarske.

Koferenciju je otvorio predsjednik Međunarodne policijske asocijacije Michael Odysseos koji se u svom uvodnom govoru osvrnuo na proteklu 9. konferenciju koja je održana u rujnu 2007. godine u Zadru te još jednom zahvalio Hrvatskoj na dobroj pripremi i organizaciji navedene konferencije.

Tema konferencije u Italiji je bila provođenje zaključaka s dosadašnjih konferencija, odnos IPA-e i policije, te socijalno-humanitarne aktivnosti kao i dogovori oko svjetskog Kongresa IPA-e koji će se održati u rujnu ove godine u Moskvi.

Delegaciju Hrvatske je predvodio zamjenik predsjednika IPA-e Hrvatske Antun Novoselović. Tijekom kongresa hrvatska delegacija je imala bilateralne razgovore sa slovenskom delegacijom koju je predvodio predsjednik Stanislav Ficko.

Razgovaralo se o međusobnoj potpori i aktivnostima na predstojećim kongresima. Paralelno sa kongresom održavala se smotra policijskih snaga, gdje su pored zemalja članica Mediterana sudjelovali policajci iz SAD, Mađarske, Poljske, Njemačke i Finske. Sljedeća konferencija održat će se u Švicarskoj.


Reci što misliš!