Događaji

Prosvjed

Sutra zbog sindikalnog prosvjeda blokirano središte Zagreba

Sutra zbog sindikalnog prosvjeda blokirano središte Zagreba

Sindikalci najavljuju dolazak oko 50.000 prosvjednika iz svih dijelova Hrvatske

Zagrebačko središte sutra će na nekoliko sati biti blokirano zbog sindikalnog prosvjeda koji na Trgu bana Jelačića organizira pet sindikalnih središnjica.

Zbog nezadovoljstva socijalnim stanjem u zemlji, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatska udruga sindikata, Matica hrvatskih sindikata javnih i državnih službi i Sindikat usluga UNI-CRO u podne će na Jelačićevu trgu održati jednosatni prosvjed pod geslom "Zajedno za veće plaće u javnom i privatnom sektoru".

Sindikalci najavljuju dolazak oko 50.000 prosvjednika iz svih dijelova Hrvatske. Prosvjednici će u Zagreb doputovati s oko 350 organiziranih autobusa, a najavljeno je i sudjelovanje sindikalnih izaslanstva iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Austrije, BiH, Srbije i Crne Gore.

Okupljanje sindikalaca bit će organizirano na Trgu Franje Tuđmana, odakle prosvjedna povorka u 11 sati Ilicom kreće prema Trgu bana Jelačića, gdje će im se u podne obratiti sindikalni čelnici.

Sindikati su pozvali građane koji ne mogu ili ne žele sudjelovati u povorci da dođu izravno na Jelačićev trg.

Prosvjednike koji u Zagreb dolaze organiziranim prijevozom autobusi će dovesti na Trg Franje Tuđmana, a potom će produžiti na parkiralište na Zagrebački Velesajam.

Na trasama kojima će prolaziti prosvjedna povorka bit će privremeno zabranjen promet.

Ulica Grada Mainza, od Slovenske do Reljkovićeve, te Reljkovićeva i Talovčeva ulica bit će zatvorene za promet od 8 do 12 sati.

Ilica od Trga Franje Tuđmana do Trga bana Jelačića bit će zatvorena od 11 do 12 sati.

Praška, Trg Nikole Šubića Zrinskog (zapadni kolnik), Strossmayerov trg (zapadni kolnik) i trg kralja Tomislava (zapadni kolnik) za promet će biti zatvoreni od 13 do 15 sati.

Parkiranje se od 7 do 12 sati zabranjuje u Reljkovićevoj ulici, od Grada Mainza do Ilice.

Tramvajski promet preko Trga bana Jelačića bit će obustavljen sve do završetka prosvjeda, koji je predviđen oko 13 sati.

Po završetku prosvjeda povorka će krenuti prema Glavnom kolodvoru te kroz Importanne centar, gdje će ih čekati ZET-ovi autobusi koji će ih prevesti na Zagrebački Velesajam.


Reci što misliš!