Događaji

In memoriam

Sutra u Vrsima i u Zadarskom listu komemoracije za preminulog Vukića

Sutra u Vrsima i u Zadarskom listu komemoracije za preminulog Vukića

FRANE VUKIĆ
1971. - 2008.

U 37. godini života danas, oko 2 sata ujutro, od posljedica teške prometne nesreće preminuo je Frane Vukić, zamjenik glavnog urednika Zadarskog lista.

U Zadarskom listu Vukić je od 2002., otkada kao sportski novinar piše tekstove o košarci, prvenstveno o Košarkaškom klubu Zadar. Godine 2003 imenovan je urednikom u sportu, a od 1. siječnja 2008. zamjenikom glavnog urednika. Bio je aktivan i u životu lokalne zajednice, prvo kao vijećnik u Gradu Ninu, a od osnutka 2007. i kao vijećnik Općine Vrsi. Pokojni Frane bio je i branitelj, aktivni sudionik Domovinskog rata u Otočkom bataljunu.

Kao novinar i urednik Frane je iskazao sve kvalitete koje se u našoj profesiji mogu iskazati: darovitost, poštenje, korektnost i želju za radom, koja ga je tjerala da uvijek napravi nešto više. Zbog toga su ga jednako voljeli kolege u redakciji i izvan nje, čitatelji i sportski djelatnici. Kao čovjek bio je još i više: pun optimizma, duhovit, spreman za suradnju i otvoren svim životnim izazovima. Zbog svih svojih kvaliteta od nove godine unaprjeđen je na dužnost zamjenika glavnog urednika Zadarskog lista, na kojoj ga je zatekla i tragična smrt.

Njegovim odlaskom gube svi, a najviše njegova obitelj, majka, sestra i ostala rodbina. Komemoracija za preminulog Vukića održat će se u ponedjeljak u 11 sati u prostorijama Zadarskog lista, te u 15 sati u prostorijama Općine Vrsi.


Reci što misliš!