Događaji

Vrijeme darivanja

Udruga branitelja Ina-Naftaplina Kvin darovala 20.000 kuna Antoniju Gurlici

Udruga branitelja Ina-Naftaplina Kvin darovala 20.000 kuna Antoniju Gurlici

U Škabrnji je do sada od mina poginulo osmero ljudi, od toga šest mještana, jedan pirotehničar i jedan pastir iz Nadina. Ozlijeđeno je 16 ljudi, od toga sedmero djece među kojima i Antonio Gurlica

Udruga branitelja Domovinskog rata Ina-Naftaplina Kvin danas je 16-godišnjem Antoniju Gurlici iz Škabrnje, koji je sa samo šest i pol godina pokraj kuće nagazio na minu i ostao bez noge, uručila dar od 20.000 kuna. Udruga je novac prikupila u sklopu humanitarne akcije za vrijeme Interlibera na Zagrebačkom velesajmu za pomoć žrtvama mina.

Nesretni je Antonio u mjesecu lipnju 1998. godine na minsko-eksplozivnu napravu "paštetu" nagazio ispred dvorišta obiteljske kuće, a s njim u društvu bili su 12-godišnji Jure Miljanić i 19-godišnji Damir Gurlica koji je iz zadarske Opće bolnice ubrzo pušten kući bez ozljeda, a nad Antonijom Gurlicom je provedena operacija na teško ranjenoj nozi. Antonio, nažalost, od tada mora nositi protezu.

U Škabrnji je do sada od mina poginulo osmero ljudi, od toga šest mještana, jedan pirotehničar i jedan pastir iz Nadina. Ozlijeđeno je 16 ljudi, od toga sedmero djece među kojima i Antonio Gurlica.

Predsjednik Udruge Željko Lukić novac je uručio majci Antonija Gurlice i obećao joj da će 16-godišnjem učeniku Pomorske škole u Zadru, smjera špedicija, darovati i računalo kad Antonio 2. siječnja 2008. godine zbog proteze i liječničkog pregleda dođe u Zagreb.

Gurlica je javnosti poznat i kao dječak koji je prije dvije godine izveo početni udarac na utakmici Dinamo - Međimurje, s koje je prihod otišao za razminiravanje Hrvatske.

Udruga je do sada nekoliko puta darivala i žrtve mina Zadranina Antu Karduma te Gorana Meštrovića iz okolica Karlovca, a sudjelovala je i u više drugih humanitarnih akcija te je suorganizator svih dosadašnjih sedam petodnevnih karavana "Da se ne zaboravi - 2.500 kilometara diljem Hrvatske" s kojom hodočaste i u Škabrnju.

Inače, Udruga branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplina "KVIN" okuplja sudionike Domovinskog rata, bivše i sadašnje djelatnike INA-Naftaplina, Crosca, STSI-a, Plinacra, Hostina i dijela INA-Trgovine, te sadašnjih i budućih ustrojstvenih dijelova INA-e. Udruga ima devet podružnica i broji preko tisuću aktivnih članova.

Predstavnici Udruge zapalili su svijeće i poklonili se žrtvama masovne grobnice kod spomen-obilježja u Škabrnji.


Reci što misliš!