Događaji

mojadiploma.com

Slovenski studenti odsad će morati pisati diplomske radove

Slovenski studenti odsad će morati pisati diplomske radove

S korisnicima su kontaktirali isključivo preko interneta, bez imena i telefonskih brojeva

Internetska stranica preko koje se uz prethodnu uplatu 627 eura mogla naručiti izrada diplomskog rada, zatvorena je dan nakon što je njeno djelovanje javno razotkriveno u jednoj emisiji slovenske televizije ovoga tjedna.

Internetski servis mojadiploma.com djelovao je skoro tri godine, reklamirajući se kao ekipa mladih ljudi koji su diplomirali na slovenskim i europskim sveučilištima s odličnim ocjenama, a uz gotove diplomatske radove nudili su i seminarske pa čak i "pomoć" u pisanju magisterija.

Svoje su usluge studentima na internet-stranici reklamirali navodom da svojim korisnicima omogućuju da se u životu bave ljepšim stvarima umjesto da gube vrijeme na hvatanje ispitnih rokova i pisanje diplomskog rada.

Oni koji su kod njih naručivali izradu "cjelovite studije za izradu diplomskog rada" morali su dvije trećine iznosa uplatiti odmah, a ostatak nakon dostave cijelog gradiva.

S korisnicima su kontaktirali isključivo preko interneta, bez imena i telefonskih brojeva, javljaju slovenski mediji. Ministarstvo za visoko školstvo priopćilo je u vezi sa spomenutim slučajem da je svjesno postojanja tog i sličnih servisa, ali da nema podatke o tome koliko se studenti i diplomanti njima služe, te naglasilo da nema instrumenata kako djelovati da se takve usluge na internetu zabrane.

"Fakulteti nose odgovornost da studenti svoje zadaće obave u tijesnoj suradnji sa svojim mentorima, a rezultat te suradnje mora biti takve kvalitete koju internetski servisi ne mogu postići", brane se u ministarstvu od mogućih kritika zašto se djelovanje takvih servisa dopuštalo.


Reci što misliš!