Događaji

Državnički posjet

Mesić završio posjet Moldaviji

Mesić završio posjet Moldaviji

Hrvatski predsjednik popodne putuje u posjet Kazahstan

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i moldavski predsjednik Vladimir Voronjin održali su u srijedu završni sastanak i ponovno izrazili vjeru u jačanje bilateralnih i gospodarskih odnosa dviju zemalja.

Voronjin je rekao kako je uvjeren da će i ovaj posjet pridonijeti jačanju ionako snažnih bilateralnih odnosa, a da će poboljšati i gospodarsku suradnju za što također postoje mogućnosti.

Za trodnevna posjeta Moldovi Mesić se osim s predsjednikom Voronjinom u utorak sastao s potpredsjednicom moldavske vlade Zinaidom Greceanii s kojom je razgovarao o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Moldavije, a u srijedu i s predsjednikom moldavskog parlamenta Marianom Lupuom koji je zahvalio Hrvatskoj na podršci moldovskom putu u europske integracije kao i članstvu te zemlje u regionalnim organizacijama kao što su SEECP i CEFTA.

Lupu je podsjetio na izuzetno dobru suradnju hrvatskog i moldavskog parlamenta istaknuvši u tom kontekstu posebno dobre veze parlamentarnih izaslanstva za europske integracije i parlamentarne skupine hrvatsko-moldavskog prijateljstva. U moldavskom parlamentu u skupini hrvatsko-moldavskog prijateljstva je 35 moldavskih parlamentaraca što je 35 posto od ukupnog broja od 100 zastupnika.

Predsjednik Mesić potvrdio je spremnost Hrvatske da Moldaviji pomogne na putu prema europskim integracijama istaknuvši kako je hrvatski interes ne samo da uđe u EU, nego da se i cijelo susjedstvo integrira jer je ulaganje u gospodarski prosperitet i stabilnost jugoistočne Europe ujedno ulaganje u prosperitet i sigurnost cijele Europe.

Hrvatski predsjednik popodne putuje u posjet Kazahstanu.


Reci što misliš!