Događaji

Akcija SOA-e

Narkomafija planira likvidirati Ružu Tomašić

Narkomafija planira likvidirati Ružu Tomašić

Što će se dogoditi, dogodit će se. Ako netko hoće nekoga likvidati, onda će to i napraviti. Ja se ne bojim, kaže Tomašić

Ubačeni tajni agent SOA-e otkrio je da solinska narkomafija sprema likvidaciju HSP-ove saborske zastupnice Ruže Tomašić! Potvrdila nam je to neizravno i sama Ruža Tomašić. No kazala nam je kako je obvezuje dogovor s policijom da ništa ne odaje medijima, pa nas je uputila na stranačkoga kolegu Peru Kovačevića, koji je razgovarao sa šefom SOA-e Tomislavom Karamarkom o najnovijem razvoju događaja.

- Istina je, postoje ozbiljne naznake o tome. Normalno da smo zabrinuti za Ružu, ne sjedimo prekriženih ruku. Situacija je slična onoj kad se prošlog ljeta nakon Cvikova bijega pojavila realna opasnost da će je likvidirati crnogorska i bosanska mafija. Ne miješamo se u rad policije, neka ljudi obave svoj posao. No, očekivali smo da će se već nešto konkretno i dogoditi jer ova situacija traje 20 dana kazao nam je Pero Kovačević.

Otkako je u javnosti početkom 2006. godine otvoreno i bez dlake na jeziku progovorila o problemu narkomanije na Korčuli, te kao glavnog opskrbljivača heroinom prozvala Velolučanina Jakšu Cvitanovića Cvika, pomaknuo se i inertni represivni aparat.

Ruža je na Korčuli s obitelji u Brni i ne boji se, kaže, nikoga.

- Što će se dogoditi, dogodit će se. Ako netko hoće nekoga likvidati, onda će to i napraviti. Ja se ne bojim! Nosim svoje oružje sa sobom i zaštita mi ne treba kaže odlučna Ruža, koju je policijska karijera u dalekoj Kanadi dobro pripremila za samoobranu i zaštitu svoje obitelji.

Zaredala su se uhićenja, nakon višemjesečnog bijega policija je ščepala i Cvika, no problem narkomanije na Korčuli nije riješen! Droge i dalje ima, mladi i dalje umiru. Prije nepunih mjesec dana od prekomjerne doze heroina umro je 21-godišnjak u Veloj Luci. Mrtvog, s iglom u veni pronašla ga je obitelj u kupaonici. Problem očito i dalje postoji.

- Mislim da oni to nisu shvatili dovoljno ozbiljno konstatirala je Ruža Tomašić. Policija je, pak, pojačala kontrole.


Reci što misliš!