Događaji

SAD

Albanci uhićeni zbog planiranja terorističkog napada

Albanci uhićeni zbog planiranja terorističkog napada

Napadači nemaju veze s Al Qaedom, a uhićeni su nakon što su pokušali nabaviti automatske puške AK-47

Kako izvještavaju CBS i CNN, sinoć su u Cherry Hillu, u saveznoj državi New Jersey, FBI i Državna policija uhitili šest osoba "podrijetlom iz bivše Jugoslavije", pod optužbom da su pripremale napad automatskim oružjem na vojnu bazu Fort Dix. Kod uhićenih su pronađene audio i video snimke na kojima su zabilježeni američki vojnici na vježbama u bazi.

Prema policijskim izvorima, napadači nemaju veze s Al Qaedom, a uhićeni su nakon što su pokušali nabaviti automatske puške AK-47 kod jednog od lokalnih trgovaca oružjem koji je o svemu obavijestio FBI. Osumnjičeni su uhićeni prilikom iscenirane kupoprodaje. Šestorica osumnjičenih, navodno je riječ o Albancima, napad su pripremali mjesecima tako što su štedjeli novac, a gađanje su vježbali u gorju Poconos.

Neimenovani izvori navode da su svi osumnjičeni, koji će danas po lokalnom vremenu u 8.30 sati biti privedeni sucu, nekoliko godina živjeli u SAD-u. Više detalja javnosti će biti poznato nakon što FBI i Državna policija New Jersyja održe konferenciju za novinare.


Reci što misliš!