Događaji

opet hladno

Ne stiže nam sibirski val hladnoće, ali će temperature opet pasti ispod nule

Ne stiže nam sibirski val hladnoće, ali će temperature opet pasti ispod nule

Prema prognozi koja se dobiva temeljem numeričkog modela, u Zagrebu će tijekom noći temperature pasti na -5 krajem idućeg tjedan

Prognostičari DHMZ-a su za Index još prije dva dana izjavili, da je sibirski val, unatoč nekim prognostičkim modelima, malo vjerojatan, a čini se da će tako i biti. Tek ponegdje će temperature pasti ispod -10 i to samo tijekom noći.

Naime, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a temperature će u kopnenom dijelu zemlje ispod nule pasti tek tijekom noći i ranog jutra, a tijekom dana bit će oko nule i više. I to tek krajem idućeg tjedna.

U Zagrebu oko +1

Prema prognozi koja se dobiva temeljem numeričkog modela, u Zagrebu će tijekom noći temperature pasti na -5 krajem idućeg tjedan, dok će kroz dan biti oko +1.

Za vikend se očekuje oko 10 kroz dan uz kišu, koja će povremeno padati do srijede. 

U Slavoniji se krajem idućeg tjedna očekuje još koji stupanj hladnije. Prognoza pokazuje da bi tamo moglo tijekom noći biti i -7, a kroz dan oko nule.

Noćne temperature u Međimurju će pasti na čak -11, no preko dana će biti nula. Tamo se očekuje i malo snijega od ponedjeljka do srijede, kada se očekuje taj veći pad temperature.

Na moru će pasti samo noćne temperature u odnosu na ove sad, dok će kroz dan biti samo par stupnjeva hladnije nego što je ovih dana.

Prognoza za sutra

Promjenljivo, na Jadranu i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, osobito na Jadranu, a na sjevernom dijelu i u Gorskom kotaru ponegdje može biti i obilnija. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 8 i 13 °C. Najviša dnevna većinom između 10 i 15 °C, piše DHMZ.


Reci što misliš!